SİYASET

Bir çelenk CHP'yi karıştırdı

Şehit cenazesine gönderilen skandal çelenk, Cumhuriyet Halk Partisi’ni bir anda karıştırdı

29 Ocak 2016 Saat: 21:03
Bir çelenk CHP'yi karıştırdı
Bir çelenk CHP'yi karıştırdı

Diyarbakır Sur'da şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan'ın cenazesine gönderilen "Kemal Kılıçtaroğlu" yazılı çelenge CHP'liler tepki gösterdi.

Sivas'ın Divriği ilçesine getirilen 34 yaşındaki evli ve bir çocuk babası Erdoğan için Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törene şehidin yakınlarının yanı sıra Vali Alim Barut, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, kurum müdürleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

CHP'LİLER’DEN SERT TEPKİ

Piyade Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan'ın cenaze törenine gönderilen çelenk CHP'lilerin bile tepkisini çekti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun soyadının "Kılıçtaroğlu" şeklinde yazıldığı çelengin, üzerindeki az sayıdaki çiçeği ve özensiz görüntüsü törene katılan CHP'liler tarafından eleştirildi.

Olayın büyümesi üzerine CHP Merkez İlçe Başkanı Adil Biçer, çelengin Genel Merkezin bütün illerde anlaşmalı çiçekçiler vasıtası ile gönderildiğini, dikkatsizliğin çiçekçiden kaynaklandığını söyledi.

NE ÇELENKMİŞ AMMA ?

CHP Genel Merkezi şehit cenazesi için Sivas'a çelenk göndermek istedi. Sivas'taki çiçekçi iddiaya göre, cenaze töreninin yapılacağı Divriği'nin uzak olması nedeniyle çelengi ilçedeki bir çiçekçiye siparişi etti.

Divriği'deki çiçekçi ise çelengi kendisinin yapmadığını, çelengin Sivas'tan geldiğini, kendisinin çelenk üzerinde bazı düzenlemeler yaptığını söyledi.

SÖZLEŞMEYİ FESHETTİLER

CHP'li yetkililerden elde edilen bilgilere göre çelenk skandalından sonra CHP Genel Merkezi, çiçek ve çelenk sağlayıcı şirketle sözleşmeyi feshetti. Yaşananlar nedeniyle Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da çok üzgün olduğu ifade edildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑