GÜNCEL

Bir Günde 31 Deprem Meydana Geldi

Ağrıda bir günde, çok hafif ve hafif şiddette 31 deprem meydana geldi. Bölgede devam eden sarsıntılar nedeniyle vatandaşlar geceyi dışarıda geçirdi.

20 Ağustos 2012 Saat: 11:28
Bir Günde 31 Deprem Meydana Geldi
Bir Günde 31 Deprem Meydana Geldi

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden edinilen bilgiye göre, merkez üssü Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı olan Yörükatlı köyünde 2,3, 2,5 ve 3,8 büyüklüğünde 3, Yeniçadır köyünde de büyüklüğü 1,3 ile 4,0 arasında değişen 26 sarsıntı kaydedildi. Merkez üssü Doğubayazıt ilçesine bağlı Aktuğlu köyü olan 2,6 ve 2,7 büyüklüğünde 2 deprem oldu.

Meydana gelen depremlerin ardından evlerine girmeye korkan halk, geceyi sokakta geçirdi. Vatandaşlar yorgan, yatak ve battaniyeleri ile açık alanlarda, bahçede ve sokakta sabahladı. Vatandaşların bir kısmı araçlarında gecelemeyi tercih etti.

Yaşanan sarsıntılar nedeniyle geceyi dışarıda geçiren Yeniçadır köyünden Basri Çetin isimli vatandaş, akşam saat 22.30 sıralarında başlayan sarsıntılardan sonra dışarı kaçtıklarını belirterek, bütün köy halkıyla birlikte geceyi dışarıda geçirdiklerini söyledi.

Vatandaşlar sabah saatlerinde ise yavaş yavaş evlerine döndü.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑