YEME & İÇME

Bir İstanbul ritüeli; Divan Lokanta

İstanbul'un en seçkin lokantası, Divan Lokanta, başlı başına bir İstanbul ritüeli.

7 Mart 2013 Saat: 14:11
Bir İstanbul ritüeli; Divan Lokanta
Bir İstanbul ritüeli; Divan Lokanta
Divan Grubu Executive Şefi Giancarlo Gottardo ve yılların deneyimini sanata dönüştüren Şef Aydın Demir'in mutfak düeti..

Usta şef Aydın Demir'in yaratıcılığı ve heyecanıyla 50 kişilik mutfak ekibi, adeta uyumlu bir orkestra gibi her gün misafirlerine yemeklerden eşsiz sanat eserleri sunuyor.

Fransa merkezli en prestijli şef derneği tarafından her yıl dünyanın en iyi şefine verilen “Les Toques Blanche du Monde 2012” sahibi Executive Şef Aydın Demir yönetimindeki Divan Lokanta Türk mutfağının yanı sıra İtalyan Mutfağı tutkunlarını da düşünmüş. Aralık ayından itibaren yenilenen menüsünde Türk ve İtalyan Mutfağı'nın eşsiz tatlarından lezzetler deneyimlemek günün her saati mümkün.

Obama'ya ve bir çok devlet başkanına yemek hazırlayan Aydın Demir'in mutfağından yemek yemek de bir ayrıcalık, doğrusu..

Divan Lokanta'nın sanatla buluşan lezzetleri arasında balık carpaccio, Ton balıklı tartar, pancar carpaccio, farklı soslarla renklendirebileceğiniz steak'ler..
Tatlıları görünce ağzınızın suları akabilir, kabaklı ve kestaneli tatlıları farklı sunumları ve lezzetleriyle başınızı döndürecek.Mart ayı boyunca İtalyan Şef Giancarlo Gottardo'dan risotto pişirmenin sırlarını öğrenebilirsiniz..
Diyelim toksunuz ve çay saati geldi çattı canınız tatlı ve çaydan başka bir şey istemiyor tabi öyleyse, chocolate and high tea saatine katılın.
Dekorasyonu ve samimi havasıyla Divan Lokanta'nın en önemli özelliği de ortadaki ana bölümde gizli.
Türk, Arjantin, Fransa, İspanya, Portekiz, Amerika, Almanya ve İtalyan şaraplarından oluşan 2 bin 200 şişelik bir kav yer alıyor. Bu ihtişamlı kavda şaraplar, arkasında bulunan asansörden çıkıp alınıyor. 
Kaliteli hizmet anlayışı, güvenilir mutfağı ve özgün lezzetleriyle Divan Lokanta'yı hala ziyaret etmemiş olmanız büyük bir kayıp..

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑