SİYASET

"Bir Pazarlık Yürütülmüyor"

Ömer Çelik, Abdullah Öcalan'la ilgili ortaya atılan iddiaya sert çıktı

28 Şubat 2013 Saat: 20:03
"Bir Pazarlık Yürütülmüyor"
"Bir Pazarlık Yürütülmüyor"
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İmralı'ya giden BDP heyetinin basına yansıyan tutanaklarında yer alan başkanlık sistemine Öcalan'ın destek verdiği şeklindeki ifadelerin aktaranların spekülasyonu olduğunu söyledi.
"PAZARLIK YÜRÜTÜLMÜYOR"
Çelik, İmralı'ya giden BDP heyetinin basına yansıyan ''görüşme tutanaklarında'' yer alan başkanlık sistemine Abdullah Öcalan'nın destek verdiği ifadeleri ve vatandaşlık tanımına ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine ''Bu ifadelerin çoğu aktaranların spekülasyonudur, ama şunun da bilinmesi gerekir, devletin niteliği, milletin vasfı üzerine bir pazarlık yürütülüyor değildir'' dedi.
Görüşmelerin silahların bırakılması ve sosyal barışın temin edilmesi için bir çözüm süreci olduğunu belirten Çelik, bilgileri bu şekilde sızdıranların bu sürecin hassasiyetleri konusunda yeterli duyarlılığı olmadığını söyledi.
TOPÇU KIŞLASI'NA ONAY
Bakan Çelik, bir gazetecinin Topçu Kışlası'nın restorasyon projesinin onaylanmasının sorulması üzerine ise ''Daha önceki kurul kararını, bazı basın yayın organları kurulun reddetmesi gibi sunuyor. Reddedilmiş bir şey değil, kurumun talepleri vardı. O taleplerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başvurusunda yerine geldiğini görünce Yüksek Kurulu'muz bunu onayladı. İyi bir proje olacak'' dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑