GÜNCEL

Bir sessiz işgal de KKTC'de. Adım adım 2. Yahudi Devleti'ne

Türkiye'de Suriye ve Afganlıların sessiz işgali sürerken, bir benzer olayın da KKTC'de olduğu ortaya çıktı. KKTC Plandemi Platformu Sözcüsü Tuğçehan Ören, KKTC’de yeni bir Siyonist yapının inşa edildiğini ve ikinci bir Yahudi devleti kurma yönünde ad

16 Mayıs 2022 Saat: 09:50
Bir sessiz işgal de KKTCde. Adım adım 2. Yahudi Devletine
Bir sessiz işgal de KKTC'de. Adım adım 2. Yahudi Devleti'ne

Yerli işbirlikçilerinin de desteğiyle Yavru Vatan Kıbrıs’ı adım adım işgal eden Siyonistlere karşı KKTC'de tepkiler yükselmeye başladı. Kıbrıs gündeminin ilk sıralarına oturan konu, Kıbrıs’taki duyarlı vatandaşlar tarafından sürekli konuşulurken önümüzdeki günlerde önemli bir etkinliğe imza atılacağı bilgisine ulaşıldı. Buna göre Chabad-Lubavitch Örgütü başta olmak üzere ülkede faaliyet gösteren Yahudi lobi oluşumlarına tepki göstermek amacıyla bir tepki yürüyüşü düzenlenecek.

YENİ BİR SİYONİST YAPI İNŞA EDİLİYOR

KKTC Plandemi Platformu Sözcüsü Tuğçehan Ören, Siyonistlerin Kıbrıs’ta toprak edinme faaliyetlerine ilişkin dikkat çeken sözler sarf etti. Konuya ilişkin olarak Ören “Biden destekli Chabat Yahudileri 2008 yılında ülkemize yaklaşık 200 civarında şirket ile geldi ve daha sonra da banka açtı. Para transferlerini bu banka üzerinden yaparak, KKTC’de gizli işbirlikçi avukat ve siyasiler ile topraklarımızı parsel parsel satın aldılar" dedi.

"Kurmuş oldukları emlak şirketleri üzerinden almış oldukları arazileri ve yapmış oldukları binaları sadece kendi insanlarına satıyorlar” ifadelerini kullanan Ören, KKTC’de yeni bir Siyonist yapının inşa edildiğini ve ikinci bir Yahudi devleti kurma yönünde adımlar atıldığını kaydetti. Ören, KKTC’de önümüzdeki günlerde misyoner Chabat örgütüne karşı bir gösteri yürüyüşü yapacaklarını, KKTC’nin sahipsiz olmadığını ve uyumadığını göstereceklerini de dile getirdi.

BU BÖLGELERE AKIN ETTİLER

KKTC şirket kayıtlarına göre İsrailli kişiler, “Yavru Vatan”da ciddi oranda toprak satın almış durumda. KKTC’deki yaklaşık 2 bin firmanın İsrailli hissedarının bulunduğu ortaya çıkarken şu ana dek alınan toprağın 25 bin dönüm olduğu ifade ediliyor. Kıbrıs’ı sessizce adım adım işgal eden İsrail rejiminin satın aldığı toprakların büyük bir kısmının tarım arazisi olduğu da belirtiliyor. 

Yahudilerin Kıbrıs’ta toprak satın aldığı alanların başında Karpaz geliyor. Yakın süreçte Forbes dergisinde yayınlanan bir makalede Karpaz’da toprak satın almanın avantajlarından bahsedildiği biliniyor. Öte yandan Lefke de Yahudilerin toprak satın alımında bulunduğu alanlar arasında yer alıyor. Yahudilerin Lefke’de iki bin dönüm toprak satın aldıkları belirtilirken Gaziveren, Cengizköy, Bağlıköy ve Çamlıköy gibi bölgelerin de hedefler arasında yer aldığı kaydediliyor.

İŞGAL ENGELLENMELİ

Kıbrıs’ta Yahudiler tarafından ciddi oranda toprak satın alınması olayının dehşet verici bir başka boyutu da bulunuyor. Buna göre 2014 yılında çok sayıda Yahudi’ye KKTC vatandaşlığı verilirken bu kişiler de toprak alımında bulunuyor. Bu kişiler, KKTC vatandaşı oldukları için istedikleri miktarda toprak satın alabilirken söz konusu durum, işgalin bir parçası olarak görülüyor. 

Kıbrıs toprakları, İsrail’in Arz-ı Mev’ud hayallerinin sınırları içerisinde yer alıyor. Bu doğrultuda İsrail’in hâkimiyet kurmak istediği “Yavru Vatan”, “Büyük İsrail”in bir parçası olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Kıbrıs’ta Yahudilerin toprak satın almasının önüne geçilmesi hayati önem taşıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑