SİYASET

"Bir tek fire istemiyorum"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Onlar yandaşa çalışıyorlar, biz emekliye, taşeron işçiye, işsize çalışıyoruz” dedi

27 Nisan 2015 Saat: 20:05
"Bir tek fire istemiyorum"
"Bir tek fire istemiyorum"

Kılıçdaroğlu, “O nedenle 11 milyon emekli kardeşime sesleniyorum, 11 milyon oyunu bekliyorum senin emekli kardeşim. Bir tek oy bile fire istemiyorum" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, partisinin Balıkesir mitinginde yaptığı konuşmada, seçim vaatlerini sıralarken hükümeti eleştirdi. Türkiye'de nüfusunun yüzde 1'inin toplam servetin 54'üne sahip olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Bu nedenle

17 milyon yoksulumuz var. Servet, rantlar bir yerde toplanıyor. Paralar yandaşa toplanıyor, acıyı ve sefaleti vatandaş çekiyor. Biz neyiz, biz soysal demokrat bir partiyiz, bizim yüreğimizde insan sevgisi var, biz insanımızı kucaklıyoruz, biz her evde tencere kaynasın istiyoruz. Biz, onurlu Türkiye'nin onurlu yurttaşlarını ayağa kaldıracağız" diye konuştu.

"BAŞBAKAN DİYORSUNUZ, YÜREKLERİNE İNER"

Bu sırada kalabalıktan "Başbakan Kemal" sloganları gelmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Siz şimdi 'Başbakan Kemal' diyorsunuz, vallahi abisi ve yandaşı duyarsa yüreklerine iner. O da olacak inşallah, göreceksiniz. Huzurlu, onurlu Türkiye'yi birlikte kuracağız; çünkü benim için siyaset zenginleşme aracı değil, halka adanmışlıktır" karşılığını verdi.

Bir evde tencere kaynamıyorsa, öncelikle o evin sorununu çözecekleri belirten Kılıçdaroğlu, "Asgari ücret ayda 949 lira. Bu parayla kira ödüyorsunuz, çocukların okul masrafı ve mutfak masrafını ödüyorsunuz, kışlık yakıt alıyorsunuz bir de size '3 tane de çocuk yap' diyorlar. CHP de diyor ki, 'Asgari ücretten vergi almayacağım, asgari ücret net bin 500 lira olacak. Ankara'dakiler de duysunlar" dedi.

"SAĞIR KULAKLARA SÖYLÜYORUM"

İşsizliğin Türkiye'nin en temel sorunlarından biri olduğunu ifade ederek, çözümlerinden biri olarak da organze sanayi bölgelerinin tamamında yatılı meslek liseleri kuracaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Eğitim sistemini yeniden değiştireceğiz. Diyorlar ki, 'Bak işte gördünüz mü, şu CHP zihniyeti, bunlar gelince imam hatip okulunu kapatacaklar'. Buradan o lafları söyleyenlere açıkça ifade  ediyorum, Türkiye Cumhuriyeti'nden imam hatip okullarını kuran parti CHP'dir. Biz vatandaşların çocuğuna özgürce istediği eğitimi vermesini savunan bir partiyiz. Sağır kulaklara söylüyorum; bir, biz hiç kimsenin etnik kimliğini siyasete malzeme yapmayacağız, iki, hiç kimsenin dini inancını siyasete malzeme yapmayacağız, üç hiç kimsenin yaşam tarzını siyasete malzeme yapmayacağız."

“HEPİNİZİN KADROLARI HAZIR OLACAK"

Taşeron işçiliğin 21. yüzyılın çağdaş köleliği olduğunu, taşeron işçilerin ömür boyu asgari ücrete mahkum olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, "İş güvenceleri ve çalışma saatleri yoktur. Ama biz örgütlü toplumdan yanayız, hak aranmasından yanayız. Taşeron uygulamasına son vereceğiz. Bütün taşeron işçilerine sözüm söz 8 Haziran'dan itibaren hepinizin kadroları hazır olacak.

EMEKLİLERE SESLENDİ

Konuşmasında emeklilere seslenen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "11 milyon emekli kardeşim, senin hakkını Kılıçdaroğlu, CHP kadar savunan hiçbir siyasi parti yoktur. Her yerde, her ortamda savundum. O nedenle bütün emeklilere söylüyorum, sizin ikinci adresiniz, eviniz, yuvanız CHP'dir, unutmayın bunu. Emekli Kurban Bayramında, Ramazan Bayramında torunundan kaçıyor, kurban kesmiyor. Parası yok. Biz de 'Emekliye Kurban ve Ramazan Bayramı'nda birer maaş ikramiye vereceğiz' dedik. Koro halinde itiraz ediyorlar, 'Vay efendim parayı nereden bulacaksın?' Balıkesir'den söylüyorum duysunlar, kaçak sarayına para var da, emekliye mi sıra gelince yok. Türkiye cumhuriyeti zengin bir ülkedir. Siyasiler farkında değil. Onlar yandaşa çalışıyorlar, biz emekliye, taşeron işçiye, işsize çalışıyoruz. Onların derdini çözmeye çalışıyoruz. O nedenle söylüyorum, 11 milyon emekli kardeşime sesleniyorum, 11 milyon oyunu bekliyorum senin emekli kardeşim. Bir tek oy bile fire istemiyorum. Sana bayramlarda onurunla gezebileceğin bir hayatı sağlayacağım ben. Sözüm söz, Kılıçdaroğlu sözü"

 "VATANDAŞI BORÇ BATAĞINDAN KURTARACAĞIM"

 Kılıçdaroğlu, 5 milyon vatandaşın bankaların tefeci faiziyle uğraştığını ifade ederek, 1 milyon 20 bin vatandaşa borcunu zamanında ödeyemediği için dava açıldığını, 525 bininin ise mahkum olduğunu kaydetti. Kılıçdaroğlu, "Vatandaş böyle bir borç altındayken CHP proje üretmez mi? Elbette üretecek, size sözüm söz bu faizlerin yüzde 80'inin sileceğiz. Vatandaşı borç batağından kurtaracağım. En ufak bir endişeni olmasın, biz yaparız dediğimiz andan itibaren o olacaktır ve yapacağız" diye konuştu.

 "HİÇ SESLERİNİ ÇIKARMIYORLAR"

 Vaatleriyle ilgili "kaynak" sorusuna bir kez daha yanıt veren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "17 milyon yoksul var diyorum hiç seslerini çıkarmıyorlar, 6 milyon 200 bin işsiz var diyorum hiç seslerini çıkarmıyorlar, 1 milyonun üzerinde açlık sınırında olan vatandaşımız var, hiç 'Bu doğru değil' demiyor. Aylığı bin liranın altında 8 milyon emekli var diyoruz, 'Bu rakam bu doğru değil' demiyorlar. Sadece, 'Kaynağı nereden bulacaksın' diyorlar. Kaynağı bulacağız, halka dağıtacağız. Emekli, esnaf, köylü yararlanacak, herkes faydalanacak. Refahı tabana yayacağız, hiç kimsenin endişesi olmasın. Türkiye kaynakları itibariyle bütün sorunlarını çözecek kapasitededir. Eksik olan temiz siyaset. O nedenle, CHP iktidarında çıkaracağımız kanunlardan birisi 'Temiz ahlak yasası' olacak. Bir başka uygulamada 'Kesin hesap komisyonu' olacak. CHP iktidarında kesin hesap komisyonun başkanı AKP'den olacak. Biz her kuruşun hesabını bu millete alnımızın akıyla vereceğiz.

"MALUM ZİHNİYET KAYBEDECEK "

 Kaynağımız çok. Sen iki milyon Suriyeliye 5 milyar dolar verirken sana kaynak mı sorduk, kendine kaçak saray yaparken sana kaynak mı sorduk. Emekliye gelince mi aklın başına geliyor, 'Kaynak nerede' diye. 11 milyon emeklinin bir firesini bile beklemiyorum, hepsinin oyunu bekliyorum.

Size yaşanacak bir Türkiye sözü veriyorum. İşsizliği, yoksulluğunu bitireceğiz. Sizden 4 yıllık süre istiyorum. 13 yılda yapamadılar, 17 milyon yoksul çıkardılar, ben 4 yılda yoksulluğu, açlığı sıfırlayacağım, çiftçi, esnaf mutlu olacak. İster çitçiye, emekliye, yoksula verin, kim kazanacak esnaf kazanacak. Onlar asgari ücrette aldığı bin 500 lirayı, emekli ikramiyesini götürüp İsviçre bankalarındaki hesaba yatırmayacaklar, ne yapacak mahallenin bakkalına gidecek, esnaf kazanacak. Hayatın her alanında herkes kazanacak, kim kaybedecek, onlar kaybedecek, malum zihniyet kaybedecek. Biz ve halk, hep beraber kazanacağız."

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑