GÜNCEL

Biri öldürdü, biri yaşattı!

Kahramanmaraş merkezde nadir sağlam kalan binalardan biri inşaatın her aşamasını yöneten bir pazarcının. Çöken Penta Park sitesiyse müteahhidine de mezar oldu.

20 Şubat 2023 Saat: 10:11
Biri öldürdü, biri yaşattı!
Biri öldürdü, biri yaşattı!

Kahramanmaraş’ta onlarca insanın hayatını kaybettiği Penta Park-1 sitesinin fazla kat yüzünden yıkıldığı öne sürüldü. Sitenin müteahhitlerinden Hasan A. da kendi yaptığı sitenin enkazında kalarak yaşamını yitirdi. Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından binlerce bina yıkılırken, binlerce insan yaşamını yitirdi. Depremde yerle bir olan binalardan biri de “yaşam alanı” olarak satışa sunulan 5 bloklu Penta Park-1 sitesi. Fazla kat nedeniyle yıkıldığı öne sürülen sitenin müteahhitlerden biri olan Hasan A. kendi yaptığı sitenin enkazında kalarak yaşamını yitirdi.

Beş bloktan oluşan Penta Park-1 sitesinde depremin etkisiyle 1. ve 3. bloklar yıkılırken, sitede toplam 102 dairenin bulunduğu öğrenildi. Arama kurtarma çalışmalarına Penta Park-1 bloğunun apartman görevlisi Mehmet Çınarlıdere’nin kardeşi de katıldı.

Biri öldürdü, biri yaşattı İşte iki depremden hasarsız çıkan binanın sırrı

Mehmet Çınarlıdere’nin eşi ve çocuğunun enkaz altında can verdiğini belirten kardeşi İsmail Çınarlıdere, yıkılan 2 bloktan birinin zemininde otopark, diğerinde de işyerleri bulunduğuna ve yıkılan blokların diğerlerinden 2 kat daha yüksek olduğuna dikkat çekti. Sitenin ayakta kalan iki bloğu hakkında da ağır hasarlı olması nedeniyle yıkım kararı verildiği öğrenildi.

Biri öldürdü, biri yaşattı İşte iki depremden hasarsız çıkan binanın sırrı

KENDİ MEZARINI YAPMIŞ

Penta Park-1 sitesinin müteahhitlerinden biri olan Hasan A., yaşanan depremde kendi yaptığı sitenin çökmesiyle enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi.

20’den fazla kişinin yaşamını yitirdiği Penta Park sitesinde, sitenin müteahhitlerinden olan ve kendi yaptığı sitede oturan müteahhit Hasan A. da enkaz altında kaldı. Ekipler Hasan A.’nın cansız bedenine ulaştı.

Biri öldürdü, biri yaşattı İşte iki depremden hasarsız çıkan binanın sırrı

Öte yandan Penta Park Konutları’nın bir diğer müteahhidi Mesut Başkır da tekneyle Yunanistan’a kaçmaya çalışırken Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında gözaltına alındı. Başkır tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlginizi çekebilir

İKİ DEPREMDEN HASARSIZ ÇIKTI

Asıl mesleği inşaat işçiliği olan, 54 yıldır da Kahramanmaraş’ta yaşayan Zorbey Çelik, babasıyla yaptıkları Egemenlik Mahallesi’ndeki evi, 2 depremden de hasar almadan çıktı. Ailesiyle oturacağı için evinin inşaatını 25 yıl önce kendisinin yaptığı ve her aşasında başında durduğu Çelik, aceleye getirmeden katların çıkılmasını ve betonun sulanarak mukavemete dayanıklı hale gelmesi gerektiğini söylüyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑