GÜNCEL

Bizi dağa HDP'li vekil gönderdi

HDP-PKK iş birliği bir kere daha deşifre oldu. Teslim olan MLKP’li terörist, Suriye’ye geçme talimatını aldığı HDP’li Çepni’nin dağa gönderme organizasyonu yaptığını belirtti.

17 Aralık 2022 Saat: 11:26
Bizi dağa HDPli vekil gönderdi
Bizi dağa HDP'li vekil gönderdi

Suriye’de beş yıl kaldıktan sonra güvenlik güçlerine teslim olan terör örgütü MLKP üyesi “Devrim Serhildan” kod adlı Onur Demir, HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni’nin ölen terörist “İsyan Torhildan” kod adlı Okan Altunöz’ü dağ kadrosuna nasıl gönderdiğini detaylarıyla anlattı.

HDP'Lİ ÇEPNİ'DEN DAĞA GÖNDERME ORGANİZASYONU

HDP milletvekillerinin terör örgütlerine nasıl hizmet ettiği bir kere daha deşifre oldu. Terör örgütü MLKP içerisinde faaliyet gösteren terörist Onur Demir, 2017 yılında Suriye’ye geçerek örgütün silahlı kadrolarına katıldı. Demir, burada beş yıl faaliyet yürüttükten sonra geçtiğimiz günlerde güvenlik güçlerine teslim oldu. İfadesinde örgüt içerisinde yürüttüğü faaliyetler ve yapılanma hakkında önemli bilgiler veren Demir, 27. Dönem HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni’nin örgütsel faaliyetlerde bulunduğunu anlattı. Suriye’ye geçme talimatını Çepni’den aldığını söyleyen terörist Demir, HDP’li vekilin dağa gönderme organizasyonunu da yaptığını belirtti.

Demir, Çepni’yi örgüte katıldığı 2014 yılında İstanbul’daki MLKP’nin kuruluşunun 20. yıl etkinliğinde gördüğünü kaydederek “Suriye’de faaliyet yürütürken İsyan Torhildan kod adlı Okan Altunöz de 2016 yılında örgütün dağ kadrosuna geldi. Altunöz bana en sonra Murat Çepni ile görüştüğünü ve kendisinin Suriye’ye geçme talimatını vererek dağ kadrosuna geçişini organize ettiğini söyledi. Çepni, 2016 yılında Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Samsun İl Başkanı olarak görev yapıyordu” dedi.

“OĞLUMU ÇEPNİ KANDIRDI”

HDP’li Murat Çepni’nin dağ kadrosuna gönderdiği belirtilen Okan Altunöz’ün ise 8 Mayıs’ta öldüğüne dair bilgiler bulunduğu öğrenildi. Yine örgütün Suriye ve Irak’taki silahlı kadrolarında faaliyet yürüten “Dilşer” kod adlı Zafer Aydın’ın da örgütün kırsal kadrolarına katılımını Murat Çepni’nin organize ettiği bildirilmişti.

HDP Diyarbakır il binası önünde 1.202 gündür evlat nöbeti tutan ailelerden Zafer Aydın’ın annesi Sabire Aydın, HDP’li vekil Murat Çepni’nin Samsun’da sahibi olduğu kafede gençlerin kandırıldığını belirtmişti. 19 Mayıs Üniversitesinden mezun olan oğlu Zafer’in 2017 yılında HDP’li Çepni tarafından kandırılıp dağa kaçırıldığını kaydeden acılı anne “Benim çocuğumun yokluğundan HDP sorumludur. HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni tarafından götürüldü” ifadelerini kullanmıştı.

Milletin çocuklarını dağa ölüme gönderen HDP vekil Çepni, geçen hafta bebek gelin rezaleti üzerinden dindarlara yüklenmişti. (İHA)

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑