TURİZM

Bodrum Turizminde Yeni Şeyler Söyleme Zamanı

POYD Bodrum Temsilcisi veBodrium Hotel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin, dünyanın tanınan turizm destinasyonları arasında yer alan Bodrum’da, sektörün gerçek potansiyeline ulaşması için yerel unsurlarla teknolojik gelişmelerin buluşması gerektiğini sö

13 Şubat 2024 Saat: 10:34
Bodrum Turizminde Yeni Şeyler Söyleme Zamanı
Bodrum Turizminde Yeni Şeyler Söyleme Zamanı

Bodrum'un turizmde bir adım öne çıkması için, güneş, kum ve deniz gibi temel unsurların haricinde artık yeni şeyler söyleme zamanının geldiğini dile getiren Girgin, bunun için yerel zenginliklerin yapay zeka destekli uygulamalarla tanıtılmasının önemini vurguladı.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Bodrum turizmine yeni bir soluk ve vizyon gerektiğine dikkat çeken Yiğit Girgin şunları söyledi: “Geleneksel turizm anlayışından uzaklaşarak, yerel unsurları ve kültür dokusunu koruyarak, teknolojik gelişmelerin ve yapay zekâ unsurlarının entegrasyonuyla Bodrum'un turizm potansiyelini daha da geliştirmek mümkün. Teknolojik gelişmelerin turizm sektörüne entegrasyonu da Bodrum'un turizm potansiyelini artırabilir. Akıllı turizm uygulamaları, mobil uygulamalar ve dijital rehberlik sistemleri sayesinde turistler, Bodrum'u keşfetmeyi daha kolay ve keyifli hale getirebilirler. Yapay zekâ destekli öneri sistemleri, turistlerin ilgi alanlarına göre özelleştirilmiş gezi rotaları sunabilir. Böylelikle Bodrum'un farklı yönlerini keşfetmelerine yardımcı olabilir”

YEREL UNSURLAR VE KÜLTÜR DOKUSU KORUNMALI

Kentin değerlerinin bu süreç içinde korunmasının önemli olduğunu kaydeden Girgin,

sözlerini şöyle sürdürdü: “Bodrum turizminin vizyonunu geliştirmek için, teknolojik gelişmeleri ve yapay zeka unsurlarını da kullanarak yerel unsurlardan, kültür dokusundan kopmadan, şehrin içindeki yaşamı ve doğayı da kapsayan turizm yapılanmasını düşünmeye başlamak gerekli. Çünkü turizmin en önemli unsuru insandır, önceliği insandır. İnsan var oldukça yaşam, yaşam var oldukça turizm olacaktır. Birçok yapısal, şehirsel gelişim turizm ile mümkündür. Bodrum'un doğal güzelliklerinin ve çevresel hassasiyetlerinin korunması, sürdürülebilir bir turizm anlayışının benimsenmesiyle mümkündür. Yerel unsurların ve kültür dokusunun korunması, şehrin özgün kimliğini vurgulayan bir turizm politikası oluşturulmasını gerektiriyor. Bodrum'un tarihine, mutfağına, el sanatlarına ve yerel halkının yaşam tarzına daha fazla vurgu yapılmalıdır. Bu sayede turistler, sadece güzel plajlardan değil, aynı zamanda şehrin zengin kültürel mirasından da keyif alacaklardır”

Bu doğrultuda, teknolojinin doğa dostu uygulamaları ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla desteklenmesinin, Bodrum'un turizm potansiyelini artırırken çevreye de duyarlı bir yaklaşımı teşvik edeceğini hatırlatan Yiğit Girgin, şöyle devam etti: “Bodrum'un turizm potansiyelini artırmak için yerel unsurları korumak, teknolojik gelişmeleri entegre etmek ve sürdürülebilir bir turizm anlayışını benimsemek gerekiyor. Bu şekilde, Bodrum turizmi hem yerel ekonomiye katkı sağlayacak, hem de turistlere unutulmaz bir deneyim sunacaktır. Turizmin en önemli unsuru olan insanı öncelikli tutarak, Bodrum'un turizm potansiyelini artırmak mümkündür”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑