TURİZM

Bodrum'a turist yağdı

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’ne Yunan adalarından turist yağdı. Ramazan Bayramı süresince Yunan adalarından gelecek turist sayısının 30 bini geçebileceği belirtildi.

19 Ağustos 2012 Saat: 19:27
Bodrum'a turist yağdı
Bodrum'a turist yağdı

Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte Bodrum’a hava ve karayolunun yanı sıra deniz yoluyla da turist yağdı.

Rodos, İstanköy (Kos), Kilimli (Kalimnos) ve Leros adalarından turist akmaya başladı. Bodrum Limanı’nda sabah saatlerinde adım atacak yer kalmadı.

Turkish Sea Lines Feribot İşletmeleri Genel Müdürü Bülent Güven "Feribotlarımız Yunan adalarına dolu gidip gelmeye başladı. Aşırı talep nedeniyle hemen ek seferler koyduk. Bodrum artık sadece karadan ve havadan değil denizden gelen turistlede esnafın yüzünü güldürmeye başladı" dedi.

Bodrum’a bayram nedeniyle gelen turistler Kumbahçe, Paşatarlası, Gümbet, Bitez, Ortakent Yahşi ve Torba plajlarını doldurdu. Birçok yerli turist günübirlik tur tekneleri ile mavi yolculuğa çıkarken, bazı turistler de tarihi ve ören yerlerini gezdi.

SADECE GEMİLERLER GÜNDE 1.200 KİŞİ GELİYOR  

Bodrum'dan günde 3 kere İstanköy'e, haftanın üç günü de Rodos'a 1 kere sefer düzenleniyor. Gemilerin yaklaşık 300 yolcu kapasiteye sahip olduğunu belirten yetkililer günde 1.200 Yunan turistin Bodrum'a geldiğini belirtiyor.  Bu turistlerin çoğu ziyaretlerin günlük olarak gerçekleştiriyor.

Yetkililer, bayram nedeniyle Yunan adalarına talepte bulunan Türk turistlerin de sayısını oldukça fazla olduğuna dikkat çekiyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑