GÜNCEL

Bölgede yayılan tehlikeli söylenti

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ü kaçıran PKK’lıların son bir hafta içinde özellikle Ovacık İlçesi’nde Ak Parti ve CHP’lilerin partilerinden istifa etmeleri yönünde söylenti çıkardığı belirtildi.

13 Ağustos 2012 Saat: 15:28
Bölgede yayılan tehlikeli söylenti
Bölgede yayılan tehlikeli söylenti

İddiaya göre, PKK’lılar CHP’nin de AK Parti’den farklı politika izlemediği öne sürülerek, her iki partide görev alanların en kısa sürede istifa etmelerini istedi. Yetkililer, PKK’lıların bu yönde bildiri dağıttığı yönündeki iddiaların araştırıldığını, ancak herhangi bir bildiriye ulaşmadıklarını belirtti. Yetkililer, "Dağıtılan bir bildiri yok, ancak bu yönde çeşitli söylentiler var. Bunlarda araştırılıyor" dedi.

PKK’lıların ayrıca Ovacık İlçesi ve köylerde aralarında devlet memurları ile bazı BDP’lilerin de bulunduğu 15 kişinin ilçeyi terk etmelerini istediği ortaya çıktı. PKK’nın kuryeler aracılığıyla bu kişilere ulaşıp, "2 yıl boyunca Tunceli’yi terk edeceksiniz" tehdidinde bulundu. PKK, ilçede bazı kişilerin devletle işbirliği yaptığını iddia ederek, bu kişilerin de biran önce bu davranışlarından vazgeçmesini istediği kaydedildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑