GÜNCEL

Bolu'da cemaatin okulları mühürlendi

Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen dershane ve kolej binası mühürlendi.

11 Temmuz 2014 Saat: 17:33
Bolu'da cemaatin okulları mühürlendi
Bolu'da cemaatin okulları mühürlendi

Bolu Belediyesi, paralel yapının kontrolünde olan iki kolej, bir anaokulu ve bir dershaneyi ruhsatsız oldukları ve projeye uygunsuz yapılaşma nedeniyle mühürledi.

PROJEYE AYKIRI BİNA SOSYAL HİZMET ALANI OLACAK

Eğitim kurumlarının önüne mühürlenme nedenleriyle ilgili tabelalar asıldı. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, mühürlemenin genel denetim olduğunu söyledi. Edinilen bilgiye göre, şehir merkezinde ruhsat çalışması yürüten Bolu Belediyesi zabıta ekipleri, Karaçayır Mahallesi'nde bulunan Özel Bolu Fatih Yumurcak Dünyası Anaokulu'nu projeye aykırı yapıldığı gerekçesiyle mühürledi. Anaokulunun önüne, 'Bu bina projeye aykırı imalat yapılması nedeniyle belediyemizce mühürlenmiştir. Belediye sosyal hizmet alanı olarak Bolu halkına hizmet etmeye devam edecektir' tabelası asıldı.

RUHSATSIZ KOLEJLERDE MÜHÜRLENDİ

Ekipler daha sonra Ali Rıza Tekemen Caddesi üzerinde çalıştırılan Anafen Dershanesi'ni ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürledi. D-100 karayolu üzerinde ve Paşaköy gişeleri çıkışında bulunan Fatih Koleji'ne ait iki ayrı bina ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlendi. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 'Belediye ekiplerinin yaptığı rutin kontrollerde bu eğitim kurumlarının ruhsatsız olduğu tespit edildi. Bizim için yapıların o veya bunun olması önemli değil. Bolu'da depremden sonra yapılan prefabrik işyerlerini adım adım yıkıyoruz' dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑