GÜNCEL

Bolu'ya iki havalimanı geliyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Bolu merkeze stol tipi ve Abant Tabiat Parkı mevkisine ise küçük uçakların inerek park yapabileceği 2 havalimanı projesi üzerinde çalıştıklarını bildirdi

21 Haziran 2016 Saat: 06:39
Bolu'ya iki havalimanı geliyor
Bolu'ya iki havalimanı geliyor

Coşkunyürek, Bakanlığının bünyesinde faaliyet gösteren Karayolları  Genel Müdürlüğü'nün Boluve ilçelerinde yaptığı çalışmaları yerinde inceledi.

Daha sonra Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Türker Ateş'i  ziyaret eden Coşkunyürek, yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada, bakanlık olarak 14 yıldır yoğun bir şekilde  ulaştırma alanında sürdürdükleri faaliyetlerini devam ettirmeyi ve onlara  yenilerini eklemeyi planladıklarını anlatan Coşkunyürek, "Bizler ekibimiz ve  arkadaşlarımızla beraber bunun için gayret edip çalışıyoruz. Bizler işin  altyapısını, geleceği olan çalışmaları zenginleştirecek yollarımızı, ağlarımızı,  lojistik merkezlerimizi kurduğumuz zaman ticarete de sanayiye de büyük katkı  vereceğimiz inancındayız. Çünkü ulaştırma sektörünün en önemli katkısı insanları  bir yerden bir yere nakil olarak götürüyor ama asıl önemlisi ticari olarak sosyal  olarak turizm olarak kültürel olarak insanları ve toplumu kaynaştıran ve onları  birleştiren bir yol ağından oluşuyor." diye konuştu.

Türkiye’de son 14 yılda yol konusunda ciddi mesafeler alındığını  belirten Coşkunyürek, bunun yanı sıra hem demiryolu hem de havayolu alanlarında  Türkiye'nin beklentilerinde üzerinde büyük hedeflere doğru adım adım  ilerlediklerini ifade ederek bunun göğüs kabartan bir iş olduğunu söyledi.

Konuşmasında Almanya’da gerçekleşen bir toplantıda 36 tane ülkenin  ulaştırma bakanlarıyla bir arada bulunduğunu anlatan Coşkunyürek, "Orada o 36  ülkenin bakanları ile yaptığımız toplantılarda bizim ulaştırma alanında  yaptığımız çalışmaların gündeme gelmiş olması konuşulması benim göğsümü kabarttı.  Bizim projelerimizi soruyorlar merakla takip ediyorlar. Bu, şunu gösteriyor.  Türkiye’de son 14 yılda ulaştırma alanında yapılamaz denilen birçok eserin ortaya  konması ve sonuçlanması hem ülke olarak bizim özgüvenimizi artırdı. Hem  çalışmalarımızı daha da zenginleştirdi. Hem yerli imalatçı olan sanayicilerimizi  iş adamlarımızı müteahhitlerimizi desteklemiş olduk bu arada hem de göğsümüzü  kabartan bir şekilde bunları dünya ile paylaşma imkanı bulduk." ifadelerini  kullandı.

Bakanlığının Bolu projeleri hakkında da bilgiler veren, Bolu'nun  ticaret ve sanayisine en büyük katkıyı verecek proje olarak gördükleri demiryolu  çalışmalarını anlatan Coşkunyürek, "Bolu’yu ilgilendiren en önemli konulardan bir  tanesi ticaretimizi ve geleceğimizi ilgilendirdiği için demiryolu çalışmaları.  Hem Türkiye'nin ikinci en büyük ticari liman projesi olan Filyos projesi  kapsamında lojistik merkez olarak bu hattın kullanılması hem de ilimizi demiryolu  ağı ile diğer bölgelere bağlama açısından da çalışmalarımıza start verdik."  değerlendirmesini yaptı.

Coşkunyrek, Arifiye-İsmetpaşa demiryolu hattının Bolu'dan geçeceğini  belirterek, şöyle devam etti:

"Şu anda proje etüt çalışmasına doğru adı

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑