DÜNYA

Boris Johnson'ın yeni görevi ortaya çıktı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson istifa etmek zorunda kalmıştı. Gözler başbakana çevrilirken Johnson'ın yeni görevi ise ortaya çıktı.

10 Temmuz 2022 Saat: 16:07
Boris Johnsonın yeni görevi ortaya çıktı
Boris Johnson'ın yeni görevi ortaya çıktı

Üst üste gelen istifaların ardından krize sürüklenen İngiltere'de Başbakan Boris Johnson da istifa etmek zorunda kalmıştı. İngiliz basınında dile getirilen iddia ise oldukça çarpıcı. Herkesin odak noktası olan Johnson'ın yeni görevi için 'Kiev' adresi konuşuluyor.

İngiltere Başbakanı, savaşın ilk patlak vermesinden bu yana Ukrayna cumhurbaşkanının güçlü bir destekçisi oldu. Danışmanlar ise bu elçilik fikrini Johnson’ın Volodimir Zelenski ile yakın ilişkisi nedeniyle önerdi. İngiltere’deki genel kanıya göre Johnson, Ukrayna’ya yapılacak askeri yardım ve barış görüşmelerinde aracı olabilir.

Başbakan, bu yılın şubat ayında Rusya'nın işgalinin ardından ülkede ilk kez savaş patlak verdiğinden beri Ukrayna cumhurbaşkanının güçlü bir destekçisi oldu. Eski üst düzey hükümet danışmanlarının, Volodimir Zelenski ile yakın ilişkisi ve durumla ilgili temel bilgisi nedeniyle bu fikri öne sürdükleri iddia ediliyor.

“JOHNSON'IN HİZMETLERİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Bir kaynak The Sun'a şunları söyledi: 

"Boris Johnson'ın hizmetlerine uluslararası bir ihtiyaç var. Bunlar istisnai durumlar ve bunlarla ilgilenmek için istisnai bir kişi gerekiyor.” Bir başka kaynak da “Johnson, Ukrayna'nın güvenliğini desteklemeye, egemenliğini korumaya, daha fazla saldırganlığı caydırmaya ve barışçıl varlığına geri dönmeye destek vermeye devam edecek"

Gazeteye göre, Boris Johnson hem askeri yardım sağlamak hem de gelecekteki barış görüşmeleri için Ukrayna ile Batı arasında bir aracı olabilir.

İSTİFA EDERKEN BİLE "UKRAYNA" DEDİ

Boris Johnson, son birkaç ayda gizlice Ukrayna'yı birkaç kez ziyaret etti ve yakın zamanda tartışmalı bir şekilde, 17 Haziran'da Kiev'e uçmak üzere, patisiyle birlikte katılacağı bir konferans için yapacağı geziyi iptal etti. Johnson’ın bu davranışı büyük tepki toplasa da Ukrayna ordusuna verdiği destek için sürekli olarak övgü toplamaya devam etti.

Boris Johnson istifasını açıkladıktan sonra da Zelenski ile bir telefon görüşmesi yaptı. Hatta istifasını açıkladığı konuşmasında kendisi artık görevde olmasa bile İngiltere’nin Ukrayna’ya vereceği desteğin azalmadan devam edeceğinin garantisini verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑