EKONOMİ

Borsa satıcılı açıldı

Yurtiçi piyasada vergi ayarlamaları sonrası hisse bazlı hareketler ve Hazine ihaleleri izlenecek.

24 Eylül 2012 Saat: 11:11
Borsa satıcılı açıldı
Borsa satıcılı açıldı

 İMKB hisse senetleri piyasasında haftanın ilk işlem günü satıcılı başladı. Borsa açılışını 472 puan düşüşle 67.419 puandan gerçekleştirdi. 

Hükümetin çeşitli sektörler ve şirketlere ilişkin düzenlemelerinin etkisiyle, İMKB'de bugün hisse bazlı hareketlerin öne çıkması bekleniyor. 

Hükümetin bir süredir üzerinde çalıştığı düzeltici önlemler kapsamında otomotiv, akaryakıt ve alkollü içeceklerdeki özel tüketim vergisi (ÖTV) ile tapu harçlarını artıran kararname Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Tahvil-bono piyasasında ise Cuma günü spot kapanışta yüzde 7.43 ve valörlüde son işlemlerde yüzde 7.45 seviyesinde olan gösterge tahvilin bileşik faizi bu sabah tezgahüstü piyasada ilk işlemlerde yüzde 7.49/7.44 seviyesindeydi. Piyasada Hazine'nin bu hafta yapacağı ihaleler takip ediliyor. 

Hazine bugün 14 Eylül 2022 vadeli 6 ayda bir kupon ödemeli sabit kuponlu tahvilin ilk ihracını;  Salı günü ise 11 Eylül 2013 vadeli kuponsuz Hazine bonosunun yeniden ihracını ve 24 Eylül 2014 itfalı yeni gösterge tahvilin ilk ihracını gerçekleştirecek. 

Döviz cephesinde ise dolarda en iyi alış/satış 1.7970/1.7975 seviyesinde.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑