EKONOMİ

Bu da bozuk para sayma masrafı

Son günlerde sıkça tartışılan banka masraflarıyla ilgili olarak araştırma yapan Gümrük Ticaret Bakanlığı ilginç tespitlerde bulundu .Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Taradık, bankalar eskiden 30 kalem masraf çıkarıyorlard

31 Mart 2013 Saat: 11:44
Bu da bozuk para sayma masrafı
Bu da bozuk para sayma masrafı
Yazıcı, bir grup gazeteciye yaptığı değerlendirmede, tüketicilerin bankalara yönelik şikayetlerini değerlendirerek, ortayol bulmaya çalıştıklarını söyledi. Yazıcı, kendisinin de titiz bir tüketici olduğunu belirterek, “İki hafta önce kol düğmesi aldım kırıldı. Şimdi götürüp bunu iade edeceğim, iade almazlarla hakkımı ararım. Bizim hanım da bu konularda çok titiz” dedi. Yazıcı şunları söyledi:

BANKALAR BÜTÜN İŞLEMLERDE PARA ALMAYA BAŞLADI-WEB TV
ALIŞVERİŞ KARTLARI AİDATSIZ

“Biz herkese bilinçli tüketici, basiretli tacir ilkesini öneriyoruz. Bankalar verdikleri hizmet karşılığı elbette ücret alacaklar ama bu makul olmalı. En çok şikayet edilen şey, kredi kartlarından alınan yıllık aidatlar. Bu konuda bir çalışma yapıyoruz. İşlevi sadece alışveriş olan kredi kartlarından bu ücretin alınmaması yönünde. Daha fazla işlevi olanlardan alınması gibi bir formül. Rekabet Kurumunun da bankaların ücretler konusunda önlem alması lazım. Mesela bir GSM firması düşünün ki, 25 milyon abonesi var ve siz fark etmeden her ay faturanıza bir lira alsalar, bu ayda 25 milyon lira eden müthiş bir gelir olur. Yani bu tip alanlar, vicdansızlığa müsait alanlar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑