SİYASET

“Bu millete ihanet edeni affetmeyiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Teröristlerin inlerine gireceğiz dedik. Girdik ve onları oraya gömdük” dedi

25 Mart 2018 Saat: 15:20
“Bu millete ihanet edeni affetmeyiz”
“Bu millete ihanet edeni affetmeyiz”

“Bu millete ihanet edeni affetmeyiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Teröristlerin inlerine gireceğiz dedik. Girdik ve onları oraya gömdük” dedi

Zeytin Dalı harekatının başlangıcından bu yana 3 bin 747 teröristin etkisiz hale getirildi. Bu millete ihanet edeni affetmeyiz" dedi. 2019 yılı için destek isteyen Erdoğan, "2019'da AK Parti'yi ve MHP ile yapmış olduğumuz cumhur ittifakını gelmiş geçmiş en yüksek oy oranları ile tanıştıracağız" diye konuştu.

Giresun'a yeni spor salonu müjdesi veren Erdoğan, "Önümüzdeki yılın ikinci yarısına 3 bin 500 kişilik salonumuz hazır hale gelecek. Sayın Bakan işi hızlandırın, daha hızlı. Bu zarf mektup zarfı, diplomat değil. Onun için önümüzdeki yıla yetişecek" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Giresun İl Kongresi'ne katıldı. Kongre öncesi halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi: "Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacağız. Tüm Karadeniz'i kalkındıracağız. Daha neler olacak neler. Allah'ın izniyle biz bunları yaparız. Niye? Çünkü biz buna inanıyoruz. İnanç öyle bir şeydir ki, tekeden süt bile çıkartır. İnsanlarımızı ayırt etmeyeceğiz. Herkese eşit yaklaşacağız. Çünkü biz böyle bir kültüre sahibiz. Bu ülke tek vatandır.Azmet, çalış, hepsi olur. Ben bugün Giresun'dan bir şey istemeye geldim. Bu bizim Rabia'mız. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Teröristlerin inlerine gireceğiz dedik. Girdik mi? Girdik. Onları oraya gömdük mü? Gömdük. 3 bin 700'ü aşkın terörist etkisiz hale getirildi. Bu millete ihanet edeni affetmeyiz. Ülkemizi böldürmeyeceğiz. PKK'sı falan bizi bölmeye çalıştı. Ama biz onları açtıkları çukurlara gömdük. Suriye'ye kaçtılar kovaladık. Fırat Kalkanı'nda kovaladık. Afrin'de de kovaladık gördünüz.

“AMERİKA'YA KADAR KOVALAYACAĞIZ”

Yok paralel devletmiş bilmem ne… Hepsini bozguna uğrattık. Amerika'ya, Pensilvanya'ya kaçtılar. Ama onları Amerika'ya kadar kovalayacağız. Çünkü onlar bu milleti bölmeye, yok etmeye çalıştı. Ama başaramadılar. Millet onların oyununu bozdu. Bu mücadelemizde çok kararlıyız. Mücadelemize milletimizle devam edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Hepinizi gönülden selamlıyorum."

BAKANA GİRESUN İÇİN SALON TALİMATI

Erdoğan daha sonra salona geçti ve kongrede konuştu. 'Afrin harekatı ile yeniden bir diriliş hamlesi içine girdik" diyen Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle: Gece gündüz koşturacak, ülkemizi her açıdan layık olan seviyeye getireceğiz. Afrin harekatı ile artık bir diriliş hamlesinin içerisine girildi. Buna diriliş muştusu da diyebiliriz. Buna var mıyız? Yeniden bu diriliş hamlesi ile 2019'un mart yerel seçimlerini, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, parlamento seçimlerine hazır mıyız? Hiçbir zaman rakiplerimizin zayıflığından güç alarak hedefini belirleyen bir siyasi hareket olmadık.

Ana muhalefetin başındaki zat gibi "yüzde 40 oy almazsam istifa ederim" demedik. Seçimleri kaybettiği halde pişkince koltuğa yapışanlardan oldu mu? Hala oturuyor. Biz hep daha yükseğe çıkmak için çaba harcadık. Aynı oranları elde etmeyi bile eksiklik, eksilik, noksanlık olarak değerlendirdik. 2019'da yapılacak seçimlere de bu anlayışla hazırlanıyoruz. Salonun dışında buranın en az 4 misli halk var. Tabi salon ufak. Ama önümüzdeki yılın ikinci yarısına 3 bin 500 kişilik salonumuz hazır hale gelecek. Sayın Bakan işi hızlandırın, daha hızlı. Bu zarf mektup zarfı, diplomat değil. Onun için önümüzdeki yıla yetişecek?

“OY ORANIMIZ YÜZDE 50 OLSA BİLE YERİNDE SAYMAK BAŞARI DEĞİLDİR”

Oy oranımız yüzde 50 olsa bile yerinde saymak başarı değildir. Ama ana muhalefet partisi yüzde 25'lere çakılmasına ve bütün seçimleri kaybetmesine rağmen hala koltuklarına yapışan kişilerle dolu. Biz hamdolsun böyle bir zihniyette bulunmadık. Biz millete hizmet ediyoruz. Milleti sadece seçim dönemlerinde hatırlayanlar elbette bizim hizmet aşkımızı anlayamazlar. Bizim hizmet anlayışımız bu olmadı hamdolsun. Biz her zaman millete hizmet ettik. Çünkü biz durmak yok yola devam dedik.

“2019'DA SANDIKLARI PATLATACAĞIZ”

Allah'ın izniyle 2019 yılında AK Parti-MHP birlikteliği ile oluşan Cumhur İttifakı'nı en yüksek oylarla tanıştıracağız. İnşallah 2019 seçimlerinde sandıkları patlatacak, ümmetin birliğini en üst noktaya taşıyacağız.2019 seçimlerinde kazanacağımız başarılarla milletimizin, ülkemizin gidişatını değiştireceğiz. Bu kapsamda yaptığımız kongrelerle halkımızla da iç içe oluyoruz.

 CHP'YE ELEŞTİRİ

 Giresun'da ruhsatlı alanlarda fındık üretimi yapan üreticilerimizi destekliyoruz. Toplam 1,7 katrilyon lira destek verdik. Kemal Bey diyor ya, çiftli mağdur. Senin bunlardan ne haberin var ya. Resmi rakamlarla konuşuyorum. Biz buyuz. Verdiğimiz rakam ortada. Hepsi belgeli. Biz bunu çiftçimize verdik. CHP'nin başındaki zat FETÖ'nün eline tutuşturduğu paçavralarla hedef almaya çalışıyor. Bunların 15 yılda siyasetin kalitesini artıracak tartışma açtıklarını duydunuz mu? Bir ara gündemi Gazi Mustafa Kemal'in fotoğrafını kimin yere indirdiğini bulmaktı. Sonunda başardılar, ardından Atatürk'ün askeri mi, yoldaşı mı olduklarının kavgasını verdiler. Günlerce bu meseleyi konuştular. Ortaya karışık bir karara vardılar. Bir dönem bunlar, PYD/YPG terör örgütünü aklama seferberliğine çıkmışlardı. İnönü başı geçince Atatürk'ün resmini kaldırıp kendi resmini oraya koymuştur. Devlet dairelerinden kaldırıp İnönü'nün posterini yerleştirmiştir, posta pullarından da kaldırıp oraya da İnönü kendi resmini koydu. Bay Kemal, bunlardan haberin var mı? Gençler sizler de bunu bazı, onların izinde yürüyenlere anlatın. Bunlar önemli.

 "BUGÜNÜN AFRİN RAPORUNU SİZE VEREYİM..."

Bugünün Afrin raporunu da size vereyim. Beğenmedikleri ÖSO mensupları Fırat Kalkanı Harekatı'nda 614 şehit verdi. Zeytin Dalı Operasyonu'nda ise şu ana kadar 302 şehit verdi. Eli kanlı bir diktatöre duydukları sempatinin, yani Esed'e duydukları sempatinin onda birini Suriyeli kardeşlerimize göstermediler. Türkiye'nin ve Türk milletinin güvenliğini düşünmediler. Doğu Guta'dan bu sabah oradan bir lider hanımefendinin mektubunu aldım. Ne olur diyor, sayın Cumhurbaşkanım, Afrin'de attığınız adımları Doğu Guta'da da atın. Artık diyor. Bizim dayanma gücümüz kalmadı. Doğu Guta'da şu anda 20 bin kişi kaldı. Bir gece öncesinde kadar Afrin'e girmeyelim diyenlerin ertesi gün özür dilemek yerine arka arkaya mesaj yayınlamalarının takdirini ben milletine bırakıyorum.  Zeytin Dalı harekatının başlangıcından bu yana  3 bin 747 teröristin etkisiz hale getirildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑