GÜNCEL

Bu yangını anne yüreği söndürür

Diyarbakır Şahinan Aşireti Lideri Mehmet Sait Gülçer, “25 köy ve 50 bin kişilik nüfusumuzla, acılı annelerimizin yanındayız. Terör örgütü PKK ve HDP, bu bölgeye acı yaşatmaktan başka hiçbir şey yapmadı. Buradaki vatandaşlarımızla beraber PKK’yı da,

24 Eylül 2019 Saat: 09:52
Bu yangını anne yüreği söndürür
Bu yangını anne yüreği söndürür

Eli kanlı terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP’ye karşı eylemini sürdüren ailelere destek çığ gibi büyümeye devam ediyor. STK temsilcilerinden, siyaset dünyasından ve bölge halkından gelen büyük desteğin ardından, bölgedeki aşiret liderlerinden de destek gelmeye başladı.

Desteğimiz tam

 25 köy ve 50 bin kişiden oluşan aşiretinin Diyarbakır annelerinin yanında olduğunu söyleyen Diyarbakır Şahinan Aşireti Lideri Mehmet Sait Gülçer, “Bu bölgedeki insanlar, yıllardır terörden ve HDP’den çekmedikleri kalmadı. Son yıllarda devletimiz Doğu bölgelerini terörden arındırmaya çalışıyor. Bizler de bölge halkı olarak devletimize desteğimiz tamdır. Şahinan Aşireti olarak 25 köy ve 50 bin kişilik nüfusumuzla, acılı annelerimizin yanındayız. Diğer kanaat önderleri de aynı şekilde Diyarbakır annelerine tam destek veriyor. Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP, bu bölgeye acı yaşatmaktan başka hiçbir şey yapmadı. Herkes bunun farkına vardı. Buradaki vatandaşlarımızla beraber, PKK’yı da onun siyasi uzantısı HDP’yi de bu bölgeden sileceğiz” şeklinde konuştu.

Terörü anneler bitirir

Diyarbakır annelerinin cesur mücadelesinin, terör örgütü PKK’nın şehir uzantılarını bitireceğini belirten Gülçer, “Günlerdir HDP önünde eylem yapan annelerin mücadelesi çok önemli. Sokaklarda vatandaş gibi gezip, çoluk çocuğun aklıyla oynayanları, cesur annelerin bu mücadelesi bitirir. Şehrin içine yuvalanmış, gizlenmiş terörü ancak bu anneler, halkın desteğiyle bitirir. Bu, silahlı mücadelenin de üstündedir. Annelerimiz devletin desteğini hissedince ayağa kalktı. Bizler de kanaat önderleri olarak desteğimizi esirgemeyiz. Günlük yanlarına giderek, desteğimizi gösteriyoruz. Yine üstümüze ne düşerse, yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑