GÜNCEL

Bülent Arınç suçluyu buldu: Kötü insanlar

Bülent Arınç: "O miting öncesinde birileri, kötü insanlar, yanlış iş yapanlar, ahlaksız insanlar bir provokasyon yapmışlar."

18 Mayıs 2015 Saat: 18:18
Bülent Arınç suçluyu buldu: Kötü insanlar
Bülent Arınç suçluyu buldu: Kötü insanlar

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Van’da yaptığı konuşmada, HDP’nin Adana ve Mersin İl binalarına yönelik yapılan saldırıya ilişkin, “Bu bir provokasyondur. Çünkü bugün saat 17.00′da o illerde HDP Genel Başkanı’nın konuşma yapacağı miting yapacağı biliniyor. O miting öncesinde birileri, kötü insanlar, yanlış iş yapanlar, ahlaksız insanlar bir provokasyon yapmışlar ki, tahrik etsinler millet birbirine girsin, ülkede kaos meydana gelsin istemişler” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Van’a gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AKP Van seçim bürosunda partililerle bir araya geldi. Arınç, yaptığı konuşmada seçime kısa süre kaldığını hatırlatırken, çok çalıştıklarını ve en iyi sonucu almak istediklerini söyledi. Arınç, şöyle dedi:

“Özellikle Van’da arkadaşlarımızın maruz kaldığı tehdit, şantaj, korkutma, fiili müdahale ve darp olaylarına karşı seçim bürosu tutacaksınız vazgeçirtiriyorlar. Bütün bunları biliyoruz. Kimin yaptığını da biliyoruz. Elbette ülkeyi yöneten hükümet olarak asayişe karşı tedbirler de alıyoruz. Ama her vatandaşınn başına 24 saat nöbet tutacak bir jandarma ve polisi koymak mümkün değil. Vanlılar kalplerindeki imanla inandıkları yolda hiç korkmadan yürüyor. Onların küfürlerine maruz kalsalar da yollarına devam ediyorlar.”

Bu sabah saatlerinde HDP’nin Adana ve Mersin il binalarına yönelik yapılan saldırıya da değinen Arınç şöyle konuştu:

“AHLAKSIZ İNSANLAR PROVOKASYON YAPMIŞLAR”

“Haber geldi. Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Adana ve Mersin’deki il binalarına sanıyorum ki ses bombası olacak bir patlayıcı koymuşlar. Patlayıcı neticesinde birkaç kişi yaralanmış. Bu bir provokasyondur. Çünkü bugün saat 17.00′da o illerde HDP Genel Başkanının konuşma yapacağı miting yapacağı biliniyor. O miting öncesinde birileri, kötü, yanlış iş yapan, ahlaksız insanlar bir provokasyon yapmışlar ki tahrik etsinler, millet birbirine girsin, ülkede kaos meydana gelsin istemişler. Huzurlarınızda samimiyetle şunu söylemek istiyorum; Bu sabah, bu saatlerde HDP’nin Adana ve Mersin il başkanlıklarına konulan bu patlayıcı bir provokasyondur. Bunu lanetliyorum. Bu çok yanlış vicdansızca bir iştir. Ülkeye yazıktır. HDP meşru legal bir partidir. Yol, yöntem, düşüncesi, herşeyi yanlış olabilir. Biz onunla mücadele ediyoruz. O bizim düşmanımız değil, rakibimizdir. Her ne kadar onlar bizi düşman gibi görse de biz onları düşman gibi göremeyiz. Onlar bizim siyasette rakiplerimizdir. Erkekçe mücadele ederiz. Fikirlerimizi söyleriz. İşimizi yaparız.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑