GÜNCEL

Burdur'da Adalet Sarayı İhale Aşamasına Geldi

Burdur’da yapılması planlanan adalet sarayı binası için ihale çalışmaları tamamlandı.

26 Temmuz 2012 Saat: 18:51
Burdur'da Adalet Sarayı İhale Aşamasına Geldi
Burdur'da Adalet Sarayı İhale Aşamasına Geldi

Burdur’da yapılması planlanan adalet sarayı binası için ihale çalışmaları tamamlandı. Bina ihalesinin önümüzdeki günlerde yapılması planlanıyor.

        AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, adalet sarayının 2011 yılı yatırım programında olmamasına rağmen Adalet Bakanı Sadullah Ergin’le yaptığı görüşmeler sonucunda ilave yatırım programına alındığını belirtti.

        Adalet sarayı inşaat ihalesi için son noktaya gelindiğini aktaran Özçelik, şunları söyledi: “Her türlü teknik çalışmaları yakından takip ediyoruz. Teknik İşler Daire Başkanı ile ardı ardına yapılan görüşmeler sonucunda ihale aşamasına geldik. Adalet Bakanımız Sayın Sadullah Ergin’in bu yıl ihaleye çıkılması talimatını verdiği adalet sarayımız için önümüzdeki haftalarda ilk adım atılmış olacaktır.”

        Burdur'daki eski mimari örneklerden esinlenerek dış cephesi tarihi dokuyu yansıtacak olan binanın iç tasarımı, modern ve uygulanabilir şekilde hazırlandı. Özçelik, adalet sarayının göz kamaştıracak mimarisi ile dikkatleri üzerine çekeceğini iletti. Binanın yapımı için tahsis edilen arsa Merkez Karasenir Mahallesi Sultanarada mevkiinde 12 bin 367 metrekarelik alan belirlendi. Adalet sarayına 11 mahkeme salonu, 11 duruşma salonu, 1 başsavcı odası, 10 savcı odası, 1 adalet komisyon başkanı odası, 2 icara müdürlüğü odası, nezarethaneler, arşivler, baro ve genel tesislerin yapılması planlanıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑