KÜLTÜR/SANAT

Bursa’da 4 oyunla birden perde açacaklar

Bursa’da tiyatro heyecanı başlıyor. İlk kez Bursa’da perdeaçacak Bis Sanat Tiyatrosu yeni sezona dört oyunla “Merhaba” diyor.

8 Eylül 2012 Saat: 01:39
Bursa’da 4 oyunla birden perde açacaklar
Bursa’da 4 oyunla birden perde açacaklar

Özlüce’de bulunanNazım Hikmet Kültürevi’nde oyunlarını sahneleyecek Bis Sanat Tiyatrosu; moderntiyatronun temel unsurlarını evrensel temalarla sergilemeyi amaçlıyor.

 

Bis Sanat Tiyatrosu’nun ilk oyunu Ariel Dorffman’ın yazdığı,Filiz Oflazoğlu’nun dilimize çevirdiği “Ölüm ve Kız”…Temel insan haklarını, dünyadakiişkence sorununu ve adalet-vicdan ikilemini irdeleyen oyunu Mutlu Esendemiryönetti, dramaturgisini Serap Erdoğan yaptı. Oyunda İbrahim Şahin, Ayşe DinçVardar ve Ercan Yalçıntaş rol alıyor. Oyunun dekor tasarımını Halet Taşpolat, müzikdanışmanlığını Gökhan Erik yaptı. ”Ölüm ve Kız” 2 Ekim’de sahnelenmeyebaşlıyor.

 

Bis Sanat Tiyatrosu’nun bir başka oyunu da İsrailli Yazar Itzcik Weingarten’in yazdığı Emre Erdem’inçevirdiği “Babamla Dans” …Otistik bir çocuğun babasıyla olan duygusal bağını anlatantek kişilik  oyun insani değerlerinönemini vurguluyor. Oyunu Mutlu Esendemir yönetti, dramaturgisini Serap Erdoğanyaptı. Oyunda Hasan Fehmi Yıldırım rol alıyor. Yan flüt sanatçısı Dilara Önerde canlı performansıyla oyuna eşlik ediyor.

 

Nazım Hikmet’in yazdığı “Kuvay-i Milliye” adlı destansı şiir, 29 Ekim’de iki bölüm halinde “Kuvay-iMilliye” oratoryosu olarak Bursalıların beğenisine sunulacak. Metni, İbrahimŞahin, Ercan Yalçıntaş, Ayşe Dinç Vardar seslendiriyor.

 

Bis Sanat Tiyatrosu çocukları da unutmadı. Ünal Yeter’inkaleme aldığı müzikli danslı çocuk oyunu “Tembel Köpek Popi”yi Serap Erdoğanyönetiyor. Geniş oyuncu kadrosunun yer aldığı “Tembel Köpek Popi” hafta içihergün ve Cumartesi günleri çocuklarla buluşuyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑