GÜNCEL

Bursa’da Usulsüz Emeklilik Operasyonu

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, hak etmeyen kişilerin para karşılığı emekli edilmesini sağladıkları iddiasıyla, aralarında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü görevlilerinin de bulunduğu 40 ki

25 Eylül 2012 Saat: 13:22
Bursa’da Usulsüz Emeklilik Operasyonu
Bursa’da Usulsüz Emeklilik Operasyonu

Bursa’da Usulsüz Emeklilik Operasyonu 

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, hak etmeyen kişilerin para karşılığı emekli edilmesini sağladıkları iddiasıyla, aralarında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü görevlilerinin de bulunduğu 40 kişiyi gözaltına alındı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, yapılan bir ihbarın ardından, emekliliği dolmayan kişileri aldıkları para karşılığı usulsüz şekilde emekliye ayırıp maaş bağlanmasını sağlandığı iddiası üzerine araştırma başlattı. Savcılıktan alınan izin ile 6 ay süren takip sonucu bu sabah polis operasyon için düğmeye bastı. Eş zamanlı baskınlarda, aralarında SGK'da görevli memurların, aracıların ve haksız yere emekli olup maaş bağlanan kişilerin de bulunduğu 40 kişi, evlerinde gözaltına alındı. Yetkililer, sorgulama aşamasında bu sayının daha da artabileceğini söyledi. Olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑