TURİZM

BURSA KARAVAN TURİZMİNE GÖZ DİKTİ

Avrupada çok sayıda insan tarafından tercih edilen karavan turizmini Bursaya kazandırmak için, Nilüfer ilçesinde kamp ve karavan alanı yapılıyor.

24 Ağustos 2012 Saat: 11:56
BURSA KARAVAN TURİZMİNE GÖZ DİKTİ
BURSA KARAVAN TURİZMİNE GÖZ DİKTİ

Doğal güzellikleri, kaplıcaları ve tarihiyle önemli olan Bursa, bugüne kadar turizm pastasından hak ettiği payı bir türlü alamadı. Şehre gelen turist sayısı çok düşük rakamlarda kalırken, bundan somaki süreçte bu durumu tersine çevirebilmek için gerekli olan adımlar yavaş yavaş atılmaya başlandı.

Milyar dolarların döndüğü turizm pastasından pay alabilmek için harekete geçen kent dinamikleri Bursa'yı tennal turizm merkezi yapmak için kollan sıvarken, şehre gelen turist sayısını arttırabilmek için alternatif turizm türlerine de el atıldı.

Bu alternatif turizm türlerinden biri de kamp ve karavan turizmi oldu. Avrupa'da çok sayıda insan tarafından tercih edilen karavan turizmini kente kazandırmak için Nilüfer ilçesinde kamp ve karavan alanının yapımına başlandı.

Bu kamp ve karavan alanıyla bugüne kadar tesis olmadığı için Avrupa Kamp ve Karavanalar Federasyonu'nun halitasında olmayan Bursa'yı, bu alanda en gözde uğrak yeri haline getirebilmek hedefleniyor.
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑