YAŞAM

Bursa'da Çevreyi Kirletenlere 11 Ayda 2 Milyon 215 Bin Lira Ceza Kesildi

BURSA Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Eyup Gül, bu yılın 11 ayında kentte toplam 2 bin 449 çevresel inceleme ve denetim gerçekleştirildiğini ve ilgili yönetmelikleri ihlal eden kişi ve kuruluşlara da toplam 2 milyon 215 bin 397 liralık ida

16 Kasım 2012 Saat: 13:17
Bursa'da Çevreyi Kirletenlere 11 Ayda 2 Milyon 215 Bin Lira Ceza Kesildi
Bursa'da Çevreyi Kirletenlere 11 Ayda 2 Milyon 215 Bin Lira Ceza Kesildi
Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Eyup Gül, bu yılın ilk 11 ayındaki faaliyetlerini yazılı bir açıklamayla değerlendirdi. Kentte bu yıl içerisinde, toplam 2 bin 449 çevresel inceleme ve denetim gerçekleştirildiğini belirten Gül, şunları kaydetti:

"Sürdürülen denetimlerimiz sonunda, 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun ve bu kanuna bağlı olarak çıkartılan yönetmeliklerin ihlalini tespit ettiğimizde idari yaptırım kararı uyguluyoruz. Bu bağlamda, İl Müdürlüğümüz 14 Kasım 2012 itibariyle toplam 2 milyon 215 bin 397 lira idari yaptırım kararı uyguladı."

217 MOTORLU TAŞITA ÇEVRE CEZASI

Trafikte seyreden motorlu araçların hava kirliliğine yol açıp açmadıklarını belirlemek amacıyla egzoz emisyon denetimleri de yaptıklarını aktaran Gül, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Yönetmeliklerle belirlenen standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahiplerine idari para cezası uygulanmakta. Bu bağlamda, 2012 yılı içerisinde, 268'i özel halk otobüsü olmak üzere toplam bin 905 araç denetlendi. 34'ü özel halk otobüsü olmak üzere 217 motorlu taşıt sahibine idari yaptırım uygulandı."

ARITMA TESİSLERİ VE KOKU PROBLEMİ

Son günlerde özellikle kentin batısında oturan birçok vatandaşın şikayet ettiği 'koku' problemi üzerine de açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Eyup Gül, "Koku probleminin ana kaynağı, mevsimsel etkisi olan Nilüfer Deresi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ait Hamitler'deki Kent Katı Atık Deponi alanı ve Batı Atıksu Arıtma Tesisi'dir. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı nezdinde yapılan görüşme ve yazışmalarda, koku probleminin giderilmesi ile ilgili olarak, Kent Katı Atık Deponi alanında başta spreyleme olmak üzere bir dizi çalışmanın yapıldığı, yine arıtma tesislerinde oluşan arıtma çamurlarının bertarafına yönelik kurutma ve yakma tesisi projelendirme çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Bu konuyu takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑