GÜNCEL

Bursa'da ikinci gergin gece

Bursada, açlık grevine destek veren BDPlilerle karşıt grubun karıştığı olayların ikinci gecesinde bir kişi başından silahla vuruldu. Polis ve ileri gelenlerin nöbet tuttuğu Yavuzselim Mahallesinde, BDPliler bazı evlere taş atınca polis k

31 Ekim 2012 Saat: 09:18
Bursa'da ikinci gergin gece
Bursa'da ikinci gergin gece
Bursa'da, bir grup BDP'linin 28 Ekim'de, 'cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla' AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı'na yürümesi üzerine çıkan ve 2 gündür aralıklarla devam eden olayların ardından bu akşam saatlerinde Yavuzselim Mahallesi'nde iki grup arasında silahların konuştuğu gerginlik yaşandı.

Olaylarda nereden geldiği belli olmayan kurşunun başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan 31 yaşındaki bir kişi, hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Dün geceki olaylarda ise 3 kişinin hafif yaralandığı öğrenildi.

Akşam saat 17.00 sularında başlayan olaylar üzerine, mahallenin kanaat önderleri ve emniyet güçleri, iki grubu sakinleştirmek için yoğun çaba sarfetti. Mahallenin ileri gelenlerinin polisle birlikte adeta nöbet tuttuğu anlarda bir anda ortaya çıkan BDP'li bir grup evlere taş atıp çöp konteynırlarını ateşe verdi.

Karşı grubun mahalleye dağılmasını engellemek için yoğun çaba sarfeden polis taraflara biber gazı ile müdahale edip bazı eylemcileri gözaltına aldı. Bir polis memuru eline taş gelmesi sonucu yaralandı.

Vali: Olayları BDP'liler çıkardı

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Yıldırım ilçesinde iki gündür devam eden olayların bir grup BDP'linin cezaevlerindeki açlık grevlerini destek için AK Parti binasına siyah çelenk koyma isteğinden çıktığını belirterek yaşananları şöyle açıkladı: Önceki gün BDP'liler, çelenk koyamayınca, iki grup bir araya gelemedi ve polis büyük bir badireyi önledi. Ancak mahalle aralarına kaçan bu BDP yandaşı grup, taşlarla bazı araç ve camlara, bazı insanlara rastgele zarar verdiler. Önceki gün ve dün bunlar yaşandı. Dün geceki olaylarda 3 kişi yaralandı. Bugün saat 17.00'den sonra karşıt gruplar yeniden değişik noktalar, küçük gruplar birbirlerine sözlü ve taşlı müdahalede bulundular. Polis tabii gereken önlemi aldı. Bunun üzerine topluca karşı karşıya gelerek eylem yapmaktan ziyade, ara sokaklarda kendilerini kaybettirmeye çalışıyorlar.

Başından vuruldu

Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ise, BDP'lilerle karşıt gruplar arasında bu akşam yaşanan olaylarda 1 kişinin ateşli silahla kafasından, 1 kişinin de taşla yine başından yaralandığını bildirdi. Ulus mahallesinde bir marketin önünde bulunan İlker Kaya (31), nereden geldiği belli olmayan kurşunla başından ağır yaralandı. Silahı kimin ateşlediği tespit edilemedi. Kaya, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Mahalleye komando takviyesi

Bölgede önlemlerin sürdüğünü ve toplanan kalabalığın tamamen dağıldığı bilgisini veren İl Emniyet Müdürü Kahya, emniyet yetkilileri ile akşam saatlerinde Yavuzselim Polis Merkezi'ne gelerek ilgililerle toplantı yaptı. Ardından İl Jandarma Alay Komutanı Albay Vedat Çolak da polis merkezine geldi. Olayların çıktığı Yavuzselim Mahallesi'nin çevresindeki çeşitli noktalarda, çevik kuvvet ekipleri ile diğer emniyet güçleri nöbet tutarken bölgeye, 4 askeri araçla jandarma komando ekipleri de takviye kuvvet olarak geldi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑