GÜNCEL

Bursa'da kirli su koyunları telef etti!

Bursanın İnegöl ilçesinde, fabrika atıklarının kirlettiği Kalburt Deresinden su içen koyunların telef olduğu iddia edildi.

31 Temmuz 2012 Saat: 21:51
Bursa'da kirli su koyunları telef etti!
Bursa'da kirli su koyunları telef etti!

 Bursa-İnegöl karayolu kenarındaki Kalburt deresinden su içen koyunlarının telef olduğunu ileri süren Şenol Ufuk Koyuncu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4-5 yıldır dereye fabrika atıklarının boşaltıldığını, kimyasalların dere suyunu kirlettiğini söyledi.
     Koyuncu, 100 bin TL'ye yakın zararı olduğunu belirterek, ''Yıllardır koyunlarımıza su içirdiğimiz bu dere, 3-4 yıldır pis sularla doldu. Fabrikaların atıklarının bırakıldığı bu derenin suyu her geçen gün tehlikeli hale geliyor. Koyunlarımız telef olmaya başladı. 5-10 hayvanı kesmek zorunda kaldık. Birkaç koyunumuz öldü. Yetkililere buradaki sıkıntıyı anlatıyoruz, ancak kimse ilgilenmiyor. Muhatap olacak yetkili istiyoruz'' diye konuştu.
     İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin, başvurularının ardından zehirlenen koyunlarından birinden numune alarak tahlile gönderdiğini bildiren Koyuncu, ''Birkaç gündür de zayiatımız devam ediyor. 100 bin TL'ye yakın zayiatımız var. Koyunlarımıza su içirecek başka bir yer yok. Mecburuz buradan içirmeye. Ama akan suya bakın'' dedi.
     İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru da konuyla ilgili çalışma yaptıklarını, incelemenin sürdüğünü bildirdi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑