GÜNCEL

Bursa'da "Muhteşem" Satış

Kanuni Sultan Süleyman'ın tedavi gördüğü 456 yıllık bina banka borcu dolayısıyla haraç mezat satılıyor

22 Şubat 2013 Saat: 15:50
Bursa'da "Muhteşem" Satış
Bursa'da "Muhteşem" Satış
Kanuni Sultan Süleyman'ın tedavi gördüğü 456 yıllık Termal otel ve hamamın bazı hisseleri, ortaklarından birinin banka borcu dolayısıyla satışa çıkarıldı. 351 bin lirayı bulan hisselerin, 11 Nisan'daki açık artırmada satılmazsa bir ay sonra tekrar satışa çıkarılması bekleniyor.
Bursa'da 1555 yılında inşa edilen ve son yıllarda Termal otel ve hamam olarak da kullanılan Yeni Kaplıca'nın bazı hisseleri, icra vasıtasıyla satışa çıkarıldı. Bursalı bir işadamı T.E.'nin borçlu olduğu bir banka, Bursa Asli Ticaret Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme, borçluya ait Yeni Kaplıca'daki toplam 10 ayrı hissenin 351 bin 170 TL'ye satışına karar verdi. Yüzlerce hissesinin bulunduğu hamam ve oteldeki 10 hissenin Bursa 5. İcra Müdürlüğü tarafından 11 Nisan 2013 tarihinde satışa çıkarılacağı duyuruldu. İlk açık artırmada satış gerçekleşmezse ikinci açık artırma 6 Mayıs'ta yapılacak. Her bir hissenin ayrı ayrı açık artırmada satılacağı bildirildi.
İşletme Müdürü Tamer Tekin, hamam ve otelin tamamen satılmayacağını belirterek, "Bu hamam ve otelin onlarca hissedarı var. Bunlardan birisinin borcu sebebiyle bazı hisseler satışa çıkarıldı. Tarihi mekanın tamamen satılması söz konusu değil" dedi.
Kanuni Sultan Süleyman'ın Bursa'ya gelerek şifa bulduğu Termal hamamın müdavimlerinden bestekar Bayram Şenpınar, "Ben İbrahim Tatlıses ve Bülent Ersoy gibi birçok ünlüye besteler yapıyorum. Bu su bana şifa veriyor. İstanbul'dan Bursa'ya geldiğimde hamam ve otele mutlaka uğrarım. Bu su benim sesimi iyileştiriyor. Hamamın suyu sayesinde beste yapıyorum" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑