YAŞAM

Bursa'nın simgesi teleferik duruyor!

Bursa ile Uludağ arasında 48 yıldır yolcu taşıyan, 2 bin 285 metre uzunluğu ile Türkiyenin en uzun hava hattı olma özelliğini taşıyan teleferik, yeni hat çalışmaları nedeniyle 1 Kasım Perşembe gününden itibaren seferlere kapatılacak.

24 Ekim 2012 Saat: 21:25
Bursa'nın simgesi teleferik duruyor!
Bursa'nın simgesi teleferik duruyor!
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi'nin, Uludağ'a ulaşımda en önemli araç olan teleferiğin yenilenmesi çalışmalarının, Kurban Bayramı'nın ardından hız kazanacağı kaydedildi.

Uludağ'a, Bursa manzarası eşliğinde ulaşımı sağlayan teleferiğin modern hale getirilmesi çalışmaları, 1 Kasım Perşembe gününden itibaren yoğunlaşacağı ifade edilen açıklamada, 'Bursa'da 48 yıldır kentin en önemli simgelerinden biri olan teleferik, Kurban Bayramı'nda da vatandaşların Uludağ'a ulaşımında kullanılacak, ancak 1 Kasım Perşembe günü yolcu seferlerine kapatılacak. Yeni teleferik hattı çalışmalarının kısa sürede tamamlanması hedefleniyor' denildi.

Teferrüç-Kadıyayla-Sarıalan istasyonları arasında 30 kişilik, Sarıalan-Çobankaya istasyonları arasında ise 2 kişilik kabinlerin çalıştığı teleferik sistemi, iki kısımdan oluşuyor. Yolculuk sırasında 374 metre rakımlı Teferrüç, 1231 metre rakımlı Kadıyayla ve 1634 metre rakımlı Sarıalan istasyonlarına uğrayan teleferik ile bu istasyondan 1711 metre rakımlı Çobankaya istasyonuna ulaşımı sağlayan telesiyej, yolcularına eşsiz bir Bursa ve dağ manzarası sunuyor.

Kente gelen Arap turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği teleferik, kara yoluyla kıyaslandığında çok daha ucuz fiyatları ile yerli turistler ve günübirlikçilerin de tercihi oluyor. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑