GÜNCEL

Bursa'yı karıştıran ilan

Bursa Mimarlar Odası Dünya Mimarlık Günü'nü kutlamak için gazetelere ilan verdi. Gazetelerde 'Bursa Ulu Camii'nin yıkılıp yerine AVM' yapılacağı bir ilan haber yer aldı. İlan haberi okuyanlar şaşırdı. Kentte tartış

13 Ekim 2014 Saat: 17:40
Bursa'yı karıştıran ilan
Bursa'yı karıştıran ilan

Bursa Mimarlar Odası bu yıl Dünya Mimarlar Günü'nü kutlamak için gazetelere ilan verdi. Verilen ilan klasikleşmiş kutlama ilanları gibi değildi. İlanda 'Bursa'daki Ulu Camii'nin yıkılıp yerine AVM yapılacağı' söyleniyordu. Reklam olmasına rağmen haber gibi tasarlanan ilanı okuyan okuyucular kısa bir süre şaşkınlık yaşadı. İlan kentte tartışma yarattı.

Konuyla ilgili olarak hurriyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Bursa Mimarlar Odası yetkilisi, "Yönetim kurulumuzun bir kararı olarak gazeteye bu tip bir ilan verildi. Türkiye'de son dönemde inşaat alanında malum bir takım şeyler yaşanıyor" dedi. Akademik odaların kentler tasarlanırken süreçlerin içinde olması gerektiğini belirten yetkili, "Bir 10 yıl sonra şehirlerin durumu ne olacak diye vurgu yapmak istedik. O yüzden böyle bir ilan hazırlandı" diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑