DÜNYA

Bütün dünyayı etkileyen fotoğrafın arkasındaki kadın konuştu

54 gündür devam eden Rusya-Ukrayna savaşında akıllara kazınan görüntülerden biri de ailesiyle Ukrayna'dan kaçmaya çalışan bir çocuğun sırtına ismi, adresi ve kişisel bilgilerinin yazılmasıydı. Çocuğun annesi İngiliz medyasına konuştu.

18 Nisan 2022 Saat: 09:53
Bütün dünyayı etkileyen fotoğrafın arkasındaki kadın konuştu
Bütün dünyayı etkileyen fotoğrafın arkasındaki kadın konuştu

24 Şubat’ta Rusya’nın işgali ile birlikte milyonlarca Ukraynalı ülkeden kaçmaya çalışırken, savaşın ilk günlerinde çekilen bir görüntü uluslararası kamuoyunda endişe yaratmış ve yaşanan paniğin boyutunu gözler önüne sermişti.

Ukraynalı anne Sasha Makoviy, küçük kızı Vira’nın sırtına doğum tarihini, ulaşabilecekleri kişinin iletişim bilgilerini ve diğer bilgileri yazdı. Makoyiv, şu an ülkeden kaçtıklarını ve güvende olduklarını söylerken, İngiliz The Times gazetesine konuştu.

Ukrayna’dan kaçarak Fransa’ya sığınan Makoyiv, “O sırada Vira’yı kaybetmekten çok korktum. Onu çok uzun süredir bekliyordum ve ailemle birlikte sevgi, kitaplar ve sanatla büyütmeyi gerçekten çok istiyorum” dedi. Savaş başladıktan sonra ölmekten korkmadığını söyleyen Makoyiv, “Ölmekten korkmuyordum ama ölsem, kimsenin Vira’ya bakmayacağı düşüncesinden korktum” ifadesini kullandı. 33 yaşındaki Makoyiv, Fransa’nın güneyindeki Beziers yakınlarında kiralık bir evde kaldığını da söyledi.

“FİKİR O SIRADA AKLIMA GELDİ”

Çocuğu Vira’nın Ruslar tarafından kaçırılmasından da endişe ettiğini dile getiren Makoyiv, “Vira’nın kim olduğunu bilmemesinden, ailesinden geçmişinden kopuk olmasından korktum. Ailesini kaybedenlerin akıl sağlığı için, geçmişini bilmek ve sevildiğini bilmek çok önemli” ifadesini kullandı.

Kızının sırtına bilgilerini yazma fikrini de açıklayan Makoyiv, “Yetkililer olası bir acil durum sırasında belgeler, su, ilaç ve diğer malzemelerin hazır tutulmasını istedi. Bilgiler arasında yaralanma durumunda makas ile elbiseleri kesme ile ilgili detaylar da vardı. Bu sırada kıyafetlerin acil durumda çıkarılabileceğini fark ettim ve o sırada kızımın sırtına bu bilgileri yazdım” dedi.

Annesinin de bir süre Ukrayna’da kaldığını fakat bir yakınlarının, “Eşyaların ve sahip olduğun mallar kıymetli değil, senin yaşamın kıymetli” dedikten sonra Polonya üzerinden Fransa’ya geldiğini de söyleyen Makoyiv, annesinin ülkeden kaçmasından bir hafta sonra yaşadıkları muhitteki bir binanın saldırı sonrasında yıkıldığını aktardı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑