BELEDİYE

Büyükşehir'den hayata döndürme operasyonu

Büyükşehir Belediyesi devam eden hızlı tren çalışmasında zarar görmemesi için sökülen ağaçları hayata döndürüyor

26 Şubat 2013 Saat: 13:21
Büyükşehir'den hayata döndürme operasyonu
Büyükşehir'den hayata döndürme operasyonu
Kocaeli’de tüm hızı ile süren Hızlı Tren çalışmaları güzergâhında kalan ağaçlar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sayesinde yeniden kullanılmak üzere itina ile sökülüyor. Köklerine ve gövdesine zarar verilmeden sökülen ağaçlar özel bez ile sarılıyor. Soğuktan korunan ağaçlar saksılanarak adeta yeniden hayata döndürülüyor.
HIZLI TREN ÇALIŞMASI NEDENİYLE
Büyükşehir Belediyesi yol yapımı, kentsel dönüşüm gibi sebeplerle çeşitli bölgelerden sökülen ağaçları koruma altına alıyor. Bu amaçla hızlı tren hattında yer alan ve sökülmesi gereken ağaçlar da geri dönüşümle Kocaeli’deki yeşil alanlara kazandırılıyor. Eski tren hattına dikili olan ağaçlara yapılan özel çalışmalarla büyümesi yıllar alan bitkilerin zarar görmemesi sağlanıyor.
ÖZEL UYGULAMALAR YAPILIYOR
Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yapılan geri dönüşüm çalışmaları özenle uygulanıyor. Öncelikle ağaç köklerine zarar verilmemesi için söküm çalışmaları çok dikkatli şekilde yapılıyor. Kökü ile beraber sökülen ağaçlar zaman kaybetmeden özel bir bez yardımı ile sarılıyor. Böylece ağacın soğuktan etkilenmemesi sağlanıyor.
TEKRAR KULLANILIYOR
Köklerin hava almasını engelleyen koruma çalışmalarında bitkinin kendini toparlaması için budaması gerçekleştiriliyor. Böylece su dolaşımının bitkiyi toparlamasını daha çabuk hayata geçirmesi sağlanıyor. Kök temizliği de yapılan bitkiler özel karışımlı toprak ile saksıya alınıyor. Dikime hazır hale gelen bitkiler ihtiyacı olan bölgelere dikilmek üzere beklemeye alınıyor. Ağaçlar bu şekilde yeniden yeşillendirme çalışmalarında kullanılıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑