GÜNCEL

BV Portföy oyun ve teknoloji değişken fonu kuruldu

Kurucusu ve yöneticisi olduğu yatırım fonları ile özel tasarlanmış yatırım stratejileri ile yatırımcılar için değer yaratmayı amaçlayan BV Portföy Oyun ve Teknoloji Değişken Fonu SPK’dan kuruluş iznini aldı.

9 Ocak 2023 Saat: 11:47
BV Portföy oyun ve teknoloji değişken fonu kuruldu
BV Portföy oyun ve teknoloji değişken fonu kuruldu

Girişim sermayesi yatırım fonları ile halka açık teknoloji şirketlerinin hisse senetlerine yatırım yapan fonlar kurmak ve yönetmek için yola çıkan BV Portföy Yönetimi A.Ş. yatırımcılarının risk ve getiri beklentilerini dengeleyen stratejik yatırım politikası yaklaşımı ile, yurt içinde ve yurt dışında teknoloji alanında faaliyet gösteren yenilikçi ve yükselen trenddeki şirketlerin hisselerinden oluşan fon seçenekleri sunmayı hedeflemektedir. BV Portföy’ün kuruluş izni alan Oyun ve Teknoloji Değişken Fonu, Türkiye’de fon içeriği en az %80 oyun ve ilgili teknolojilerin hisseleri olan ilk fonu oldu. Geleneksel yatırım yönetimi anlayışı yerine ‘disruptive innovation’ odaklı, yapıcı yıkım vaat eden yenilikçi teknoloji ürünlerine  odaklanarak geleceğe yatırım yapmayı hedefleyen Boğaziçi Ventures bünyesindeki BV Portföy, uzun yılların tecrübe ve uzmanlığını bu yeni fona aktaracak.  Türkiye'nin önde gelen oyun şirketlerinden Joygame'i kurup, dünyanın en büyük oyun şirketlerinden Güney Kore'li Netmarble'a satan Boğaziçi Ventures'ın kurucuları ve ekibinin oyun sektöründeki tecrübesi ve küresel olarak bağlantıda olduğu oyun endüstrisinden derlenen güncel bilgiler ile oyun ve teknoloji fonunda yatırımcılara özel çözümler sunulacak. Yeni kurulan fon ile ilgili görüşlerini paylaşan Boğaziçi Ventures Yönetim Kurulu Üyesi Barış Özistek “Girişim sermayesi fon yönetimi tecrübesi ile birleşen oyun ve teknoloji sektörleri tecrübemiz ile sadece finansallara bakmadan, oyunun kurallarına hakim bir şekilde geleceği şekillendirecek ve teknolojinin etkisi ile büyüme yaşayacak oyun ve teknoloji şirketleri hisselerini bu fona özel terzi işi seçeceğiz” dedi. 

BV Portföy Oyun ve Teknoloji Değişken Fonu stratejik olarak, yerli ve yabancı, yenilikçi, yıkıcı, değer yaratan dijital oyun ve teknolojilerine yatırım yapacaktır. Mobil, konsol ve PC oyunu geliştiren;  oyun sektörünün içerisinde yer alan ekosistem katılımcıları fonun yatırım odağındadır. Oyun sektörünün gelecekte evrilmesini beklenen Web 3.0 alanında teknoloji üretme potansiyeli yüksek olan şirketler de fonun yatırım stratejisi içinde yer alacaktır.

Yatırımcılar için farklı yatırım ürünleri tasarlamayı amaçlayan BV Portföy, yapacağı tüm yatırımlarda yatırımcılarının haklarını koruma bilincindedir.

Çok yakında satışa çıkacak olan BV Portföy Oyun ve Teknoloji Değişken Fonu ile ilgili bilgi almak için web sitemizi, sosyal medya hesaplarımızı ziyaret edebilir ve BV Portföy ekibine her zaman ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑