GÜNCEL

Camide siyaset kürsüsüne savunma: Hava soğuktu

Kayseri Talas'ta AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'nun caminin içine kurulan kürsüden siyasi içerikli konuşma yaptığı iddiası tartışma yarattı. Palancıoğlu, "Hava soğuktu" savunması yaptı.

18 Kasım 2014 Saat: 13:20
Camide siyaset kürsüsüne savunma: Hava soğuktu
Camide siyaset kürsüsüne savunma: Hava soğuktu

Kayseri’nin Talas ilçesinde AKP ’li Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun caminin içine kurulan kürsüden ‘siyaset yapması’ tepkiyle karşılandı. 

Durumu eleştiren CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, "Eğer bu toplantı Allah adına değilse, inancımız, imanımız adına değilse, camide yapılan her türlü toplantı siyasidir" dedi. 

Siyasetin konuşulmadığını iddia eden Palancıoğlu ise hava koşullarına dayanan bir savunma yaptı. Palancıoğlu, “Planladığımız aşure etkinliği hava soğuk olduğu için içeriye alındı” dedi. 

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Talas ilçesi Bahçelievler mahallesindeki bir camide geçen Cuma günü Müftülük tarafından düzenlenen Muharrem ayı etkinliğinde, Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu caminin içine kurulan kürsüde konuşma yapmıştı. AKP’li yetkililer için de bir masanın kurulduğu görülürken Palancıoğlu, kadıncemaate seslenmişti.

'HAVA SOĞUK DİYE İÇERİ ALINDI' 
Duruma tepki gösteren CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, “Belediye Başkanının siyasi bir kimliği var, orada işin ne senin? Halkı oraya niye topladın? Yetmedi mi halkı kandırdığınız? Milleti, Allah’la, Kuran’la, Peygamberle kandırdığınız yetmedi mi? Bunun adı terbiyesizliktir, bunun adı laik, hukuk devletinin temeline dinamit koymaktır” dedi. 

Siyasi konuşma yapıldığı yönündeki eleştiriyi reddeden Mustafa Palancıoğlu ise, "Havanın soğuk olduğu için etkinliğin caminin içine alındığını söylediler. Hakkımdaki hiçbir iddiaya katılmıyorum. (…) Kürsü ve masayla ilgili olarak belediye olarak bizim bir tasarrufumuz olmadı" diye konuştu. 

 



'CAMİ ZATEN OTURULACAK BİR YER' 
Toplantıya katılan kadınların aşure etkinliğin düzenleyen ve Kuran kursuna katılan kişiler olduğunu açıklayan İl Müftüsü Ali Maraşlıgil ise şu ifadeleri kullandı; “Cami zaten oturulacak bir yer, o bayanların da oturmasından daha tabii bir şey olamaz. Bize göre orada anormal bir şey söz konusu değil.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑