GÜNCEL

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

18 Mart 2017 Saat: 12:12
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na, hükümet adına Bakan Işık, Türk Silahlı Kuvvetlerini temsilen Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem ile Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından çelenkler konuldu. 

Bu sırada 'TCG Heybeliada' korvetinden 21 pare top atışı yapıldı.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Törene, ayrıca AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, CHP Çanakkale milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent ÖzYeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Jonathan Curr, Yeni Zelanda Kıdemli Savunma Ataşesi Tuğgeneral Evan WilliamsAvustralya Hükümeti Askeri Temsilcisi Tümamiral Tony Dalton, Avustralya Savunma Ataşesi Albay Adrew Zidge, Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Dylan Walsh ile askeri ve sivil yetkililer katıldı.

Buradaki törenin ardından, aralarında CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek'in da bulunduğu bir grup, anıta çelenk bıraktı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑