GÜNCEL

Çanakkale'de deprem!

MARMARA ve Ege Bölgesi, merkez üssü Gökçeada olan Richter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğündeki depremle sallandı.

30 Temmuz 2013 Saat: 09:58
Çanakkale'de deprem!
Çanakkale'de deprem!
Can kaybı ve yaralan kimsenin olmadığı deprem ve devam eden artçı şoklar halkın paniğe kapılmasına neden oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, merkez üssünün Gökçeada'nın Kaleköy köyü olarak saptadığı 5.3'lük deprem saat 08.33'te yerin 9.8 kilometre derinliğinde meydana geldi. Bu depremin öncesinde saat 07.10'da 2.3, saat 07.38'de 2.2, saat 08.32'de 3.3 büyüklüğünde depremler kaydedildi. 

Ardından gelen 5.3'lük deprem, Çanakkale ve çevresinde şiddetli olmak üzere Kocaeli'den İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi. Gökçeada ve Çanakkale'de halk paniğe kapılıp korkuyla sokaklara fırlarken, İstanbul ve Tekirdağ'da da kısa süreli panik yaşandı. 

İlk belirlemelere göre can kaybı ve yaralanan olmadığı depremde, Kaleköy ve Gökçeada'da bazı binaların duvarlarında çatlaklar oluştu, evlerdeki eşya devrildi. 

YÜZEYE ÇOK YAKINDI

Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay "Şu anda deprem yüzeyde olduğu için oldukça fazla hissedildi. İlçe genelinde kontrol yaptırdık. İlk belirlemelere göre herhangi bir hasar yok. Panik havası yavaş yavaş dağılıyor" dedi.

PEŞ PEŞE ARTÇILAR GELDİ

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, depremin merkez üssünün Gökçeada Kaleköy olduğunu anımsatarak, "Gökçeada kaymakamımızla görüşmem oldu. Çok şükür bir sıkıntı yok. Adada köylerimiz var. Hali hazırda buralarda incelemelerimiz sürüyor. Allah korusun" diye konuştu.

Öte yandan 8.33'de meydana gelen depremin ardından, 3.6, 3.1, 2.2, 1.6, 1.6, 2.2, 2.3 ve 4.0 şiddetinde artçı sarsıntılar kaydedildi.

AFAD: OLUMSUZ İHBAR YOK

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Gökçeada'da meydana gelen depremin civar illerde de hissedildiğini ve herhangi bir olumsuz ihbara rastlanılmadığını bildirdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑