KKTC

CANAVARA 20 KURBAN

KKTC-Başkent Lefkoşa’nın Gönyeli bölgesinde önceki gün meydana gelen feci trafik kazasında,....

18 Aralık 2012 Saat: 19:28
CANAVARA 20 KURBAN
CANAVARA 20 KURBAN
Hhayatının baharında yaşama veda eden 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Erhan Bişmiş, dün sevenlerinin gözyaşları ve duaları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Trafik canavarının sevenlerinden ve ailesinden koparıp aldığı Erhan Bişmiş, İsmail Safa Cami’nde kılınan cenaze namazının ardından Lefkoşa Kabristanlığında toprağa verildi. 
Kuzey Kıbrıs’ta, son günlerine yaklaşılan 2012 yılında 20 kişi trafik canavarının kurbanı oldu. Ocaklara ateş düşüren, onlarca anne, baba ve evlada tarifsiz acılar yaşatan trafik kazalarında en fazla gençlerin hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Ocak-Aralık 2012 tarihleri arasında ölen 20 kişiden 10’unu 19 ile 30 yaşında gençler oluşturdu. Geriye kalan 10 kişiden üçünü 2 ile 11 yaş arasındaki çocuklar, diğer 7 kişi de 50 ile 80 yaş aralığındaki yetişkinler oldu. 

OCAK AYINDA İKİ CAN YİTTİ: 2012 yılında meydana gelen kazalarda, trafik canavarı çocuk,genç, yaşlı demeden onlarca kişinin canını aldı. Yılın ilk ayı Ocak’ta meydana gelen kazada yine 19 yaşındaki bir genç yaşama veda etti. Gazimağusa-Lefkoşa anayolunun Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) kavşağında 5 Ocak 2012 tarihindeki kazada 19 yaşındaki Dudu Karagil olay yerinde yaşamını yitirdi. Lefkoşa- Gönyeli bölgesinde 18 Ocak 2012 tarihinde yaşanan ilginç olayda ise arabadan inen 27 yaşındaki Alkın Coşkun, bir araç sürücüsünün çarpması sonucu feci şekilde hayatını kaybetti. 

SONRAKİ İKİ AYDA 5 ÖLÜM: Sınırüstü - Altınova anayolunda 6 Şubat 2012 tarihinde meydana gelen trafik kazasında ise 17 yaşındaki Ayşe Çakır’ın kullandığı GU 288 plakalı arabada yolcu olan 23 yaşındaki Fatma Çayır, hayata veda etti.Zümrütköy’de 9 Şubat 2012 tarihinde meydana gelen trafik kazasında da 82 yaşındaki İbrahim Erdoğan Akçebelhayatını kaybetti.Gazimağusa’da19 Şubat 2012 tarihindemeydana gelen trafik kazasında 50 yaşındaki Mehmet Tilki ve 86 yaşındaki Arslan Aktaş hayatını kaybederken, Lefkoşa’da 21 Mart 2012 tarihinde meydana gelen trafik kazasında ise, 26 yaşındaki araç sürücüsü Çağdaş İskender Yaşar hayatını yitirdi. 

ARDINDANSEKİZ ÖLÜM GELDİ: Lefkoşa’da 6 Nisan 2012 tarihindeki trafik kazasında 83 yaşındaki Ümran Ratib yaşamını yitirdi. Yine Lefkoşa-Gazimağusa anayolunda 17 Mayıs 2012 tarihindeki kazada ise 55 yaşındaki Osman Yöncü hayatını kaybetti. Karpaz bölgesinde27 Mayıs’ta meydana gelen trafik kazasındada 66 yaşındaki Güzel Temel ile 4 yaşındaki Arda Temel hayatını kaybederken, Güzelyurt –LefkeAnayolu’nda 13 Ağustos 2012 tarihindeki trafik kazasında ise 30 yaşındaki motosiklet sürücüsü Kenan Duymazer yaşamını yitirdi. Haziran 2012 tarihinde Yedidalga-Gemikonağı anayolunda sürat yapan 21 yaşındaki Aras Kansay, kaza yaparak yaşamını yitirdi.Gazimağusa- Karpaz anayolunda 7 Haziran’da meydana gelen trafik kazasında 53 yaşındaki Önder Demirci yaşama veda etti. Talihsiz bir başka kaza da 8 Ağustos 2012 tarihinde Lefkoşa Güzelyurt anayolunda meydana geldi. Bisikleti ile karşıdan karşıya geçmeye çalışan 11 yaşındaki Nihat Karlı', dikkatsiz bir sürücünün çarpması sonucu yaşamını yitirdi. 

ARKASI KEDİLMEDİ, YİNE YÜREKLER YANDI: Kasım 2012 tarihinde de Lapta’da meydana gelen trafik kazasında EsmenazUçardoğan adlı 2 yaşındaki bir kız çocuğu yaşamını yitirdi. Lefkoşa-GazimağusaAnayolu’nda 8 Kasım 2012 tarihinde meydana gelen trafik kazasında 23 yaşındaki Aycan Denizalp hayatını kaybederken, 14 Kasım’da Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Hukuk Fakültesi birinci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Merve Yüzçelik’intalihsiz trafik kazası sonucu genç yaşta hayata veda etti. Ekim 2012 tarihin de meydana gelen kazada ise 27 yaşındaki Erdinç Yelken,17 gün süren yaşam mücadelesinin ardından hayata gözlerini yumdu. 

GÖZYAŞI VE İSYAN VARDI: Trafik canavarının son kurbanı da 19 yaşındaki Erhan Bişmiş oldu. Lefkoşa’da, Gönyeli Çemberi yakınında önceki sabah meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Bişmiş, dün İsmail Safa Cami’nde kılınan cenaze namazının ardından Lefkoşa Kabristanlığı’nda toprağa verildi. Bişmiş’in cenazesine ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı. Arkadaşları ile eğlenmek için dışarı çıkan ancak talihsiz bir kaza sonucu yolcu olarak bulunduğu aracın kaza yapması sonucu yaşama veda eden Bişmiş’in cenazesinde feryatlar yürek dağladı. Sonsuz yolculuğuna uğurlanan Bişmiş’in cenazesinde de tüm diğer cenaze törenlerinde olduğu gibi gözyaşı ve isyan vardı. 

Dudu Karagil 19 yaşında 
Erhan Bişmiş 19 yaşında 
Merve Yüzçelik 19 yaşında 
Aras Kansay 21 yaşında 
Aycan Denizlap 23 yaşında 
Fatma Çayır 23 yaşında 
Çağdaş İskender Yaşar 26 yaşında 
Alkın Coşkun 27 yaşında 
Erdinç Yelken 27 yaşında 
Kenan Duymazer 30 yaşında 
Mehmet Tilki 50 yaşında 
Önder Demirci 55 yaşında 
Osman Yöncü 53 yaşında 
Erhan Bişmiş 19 yaşında 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑