MEDYA

Canlı yayında Nihat Doğan'ı fırçaladı

Habertürk'te canlı yayına katılan Melih Gökçek, Nihat Doğan'ı fırçaladı.

12 Haziran 2013 Saat: 11:17
Canlı yayında Nihat Doğan'ı fırçaladı
Canlı yayında Nihat Doğan'ı fırçaladı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Erhan Çelik'in sunduğu Basın Kulübü'nün canlı yayın konuğu oldu. Sosyal medyayı en fazla kullanan siyasi bir aktör olarak öne çıkan Gökçek,  Gezi Parkı olaylarından CHP'yi sorumlu tutarak şöyle konuştu: Böyle giderse kapatılmalı. Gökçek ayrıca canlı yayın sırasında Nihat Doğan'la konuşarak onu sert bir dille uyardı.
 
Gökçek'in konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: 
 
TEK KİŞİLİK DEV BİR KADROYUM

Sosyal medya için ben kendim birebir takip ediyorum. Tek kişilik dev kadro. Bugün 575 bin takipçisi olan gazeteyim. Dedim ki '500 bine ulaştığım gün twetter'i bırakacağım', o gün bıraktım, ama devam etmeyeceğimi söylemedim. Bu güzel bir espri ve mantık oyunuydu. Son olaylardan sonra beni 100 bin kişi daha takip etmeye başladı. 
 
KATİYYEN TEHDİT ETMİYORUM 

Etrafı yakıp yıkıyorlar, Ankara'yı berbat ettiler, sesimizi çıkarmadık. Bizim de tabanımız var. Netice itibarıyla insanların da sabrı taşıyor. Birbirimizi sevmesek de birbirimize tahammül edeceğiz. Ben senelerdir twetterde bana hakaret etmemeleri, sövmemeleri, iftira atmamaları halinde kendilerini silmiyorum. Katiyyen tehdit etmiyorum. Hakaret eden olursa mahkemeye veriyorum. 
 
BİZ HİÇ KİMSEYİ ZORLAMADIK

CHP Çankaya Belediyesi'ni revir olarak kullanacak, CHP olduğu zaman herşeyi yapma hakkına sahip olacaksın ama AK Partili belediyede çalışan bir işçi Başbakan'a sevgisini gösteremeyecek, var mı böyle şey? Benim belediyemde çalışıp, benim gibi başbakanı seven insanlar oraya koşmuşturlar. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Hiçbir kimseyi zorlamadık, ispat etsinler ben herşeyi kabul edeceğim. 
 
MAHKEME KARARIYLA İŞ BİTTİ

Ben kendi tweetimden sorumluyum. Kalkıp milleti tahrik edersem eyvallah. Varsa böyle bir mesajım söyleyin. Ben demokrasiye inanıyorum. Şuradan çağrıda bulunuyorum; özellikle parkta bulunan masum arkadaşlarımız evlerine gitsinler. Bu olaylara alet olmasınlar. Eğer mesele ağaç kesilmesiyse mahkeme karar verdi, o iş bitti. 
 
CHP'NİN İKTİDAR ŞANSI YOK

CHP'liler'in hayatları boyunca sandıkla iktidara gelme şansları sıfır. Sıkışınca hep darbe yaptırmışlar. Menderes gelmiş asılmış, Özal gelmiş, zehirlenmiş. Hatırlayın o mitingleri ordu göreve dendi. 
 
İŞTEN ATARIM DEDİM ÇÜNKÜ

Eyleme katılanları işten atarım dedim çünkü... Personelin eyleme katılmama genelgesini niye yazmışım. Sen kimsin? Sendikacısın. Bildiride ne diyor 'AKP faşizmi'. Senin faşizmle ne alakan var? Genelgede ne diyor, greve gideceksin, diyor. AKP faşizmine karşı alanlarda mücadele diyor. Sen sendikasın, ne alakan var? 

Benim dayandığım hukuk. Devlet Memurları Kanunu'nda 'ideolojik ve siyasi amaçlarla kurumların huzur, sükun ve çalışma düzenini bozmak, işi yavaşlatma ve grev eylemlerine katılmak, bu amaçla toplu olarak işe gelmemek..." bu maddenin sonunda devlet memurluğundan atılmak için sebeptir diyor. 

Ben eylemci personele şunu söyledim: Şu an itibarıyla bu fiillere katılanlar hakkında yasal işlemler başlatılmıştır. Ancak bu fiile ilk anda katılan kişiler 5 Haziran akşamına kadar pişmanlıklarını bildirmeleri halinde işlem yapılmayacaktır dendi. Pişman olanlar da oldu, dilekçe vermeyenler de oldu. Benim yaptığım kesinlikle kanunsuz bir iş değil, kanunsuz iş yapan onlar. 
 
MEDYA AJİTASYON YAPIYOR

Belediye başkanlığımı da yapıyorum, partime ve ülkeme yapılan saldırı ve haksızlıklara karşı ülkemi ve partimi müdafaa ediyorum. Öyle tahrikler var ki, şimdi şu 'polis panzerinin ezdiği genç ne hale geldi'tweetine bakar mısınız? Medyanın çok ciddi kısmı ajitasyona devam ediyor. 

Bu işin altında sermaye ve faiz lobisi yatıyor. Sayın Başbakan üçüncü hava limanından bahsetti. Bu havalimanı yapılınca Avrupa'ya büyük zararı olacak. Avrupa böyle bir havalimanını ister mi? Platform, 'havaalanı ihalesi durdurulsun, üçüncü köprü yapılmasın, kanalistanbul yapılmasın' denildi. Niye peki? Platform ne adına konuşuyor? Bir platform niye bunu istesin?
 
SANATÇILAR TAHRİK ETMESİN

Bu arkadaşların içerisinde gerçekten yeşil için, çevre için işin içine girenler var. Hepsi başımızın tacı, onlara sözümüz yok. Benim istirhamim şu, CHP ve sanatçılar tahrik etmekten vazgeçsinler. Bunlar hoşumuza gitse de gitmese de, aynı fikiri paylaşsa da paylaşmasa da bizim çocuklarımız. Ama özellikle yurtdışından desteklenen ve onların maşası durumunda olan marjinal gruplar var. Onların tahriklerine kapılmasınlar. 

Ne olur gençlerimiz marjinal gruplara alet olmasınlar. AK Parti işini iyi yapmıyorsa buyrun sandıkta dersimizi verin. Bu arada MHP Lideri sayın Bahçeli'ye teşekkür ediyorum. O marjinal grupların içerisine hiçbir MHP'linin girmemesini, girmesi takdirde partiden atacağını söyledi. Sağduyulu ve objektif yaklaştı. Bu yaklaşım hepimiz için lazım. 
 
BÖYLE GİDERSE CHP KAPATILMALI

CHP'li milletvekillerine seslenmek istiyorum. CHP böyle devam ederse benim inancım kesinlikle ve kesinlikle bu parti kapatılmalı. CHP'lilere sesleniyorum iktidar olamayacağız diye bunu yapmayın. CHP'nin başında Deniz Baykal olsaydı bu olaylar olmazdı. Kılıçdaroğlu'nun belli bir kesimin üzerine yoğunlaşarak siyaseten ülkeyi ateş içerisine atıyor.
 
CANLI YAYINDA PROVOKASYON TARTIŞMASI
 
Basın Kulubü, Melih Gökçek ile Nihat Doğan arasında canlı yayında provokasyon tartışmasına sahne oldu. Gökçek ile Doğan'ın diyaloğu şöyle: 
 
Nihat Doğan: Ben şunu söyleyeyim, ben AK Partiliyim, oyumu AK Parti'ye verdim. AK Parti'nin gençlik kollarından geldim. AK Parti'nin kapanma davasında, gelip davanın yanında olmuş, iki defa ölümle tehdit edilmişim. Twetter'de her hafta birisini öldürürler. Bir hafta Ciguli'yi öldürürler. Benim de yakınımı öldürdüler. Sayın Başkan elini vicdanına koysun. 
 
Melih Gökçek: Nihat Bey, bir tweet atmışsınız. Panzer tarafından ezilen Aylin kardeşimiz hayatını kaybetmiştir, mekanı cennet olsun, demişsiniz, laneti tüm faşistlerin başına olsun diyorsunuz. 
 
Nihat Doğan: Bütün medya siteleri Aylin arkadaşımızı öldü diye girdi. 
 
Melih Gökçek: Siz kamuoyundan özür dileyin Nihat Bey, ben insanları farkına varmadan tahrik etmişim deyip kendinizi aklayın. 3 kişi sokağa düşüp, 3 kişiyi öldürse ne olur
 
Nihat Doğan: Sorun buysa ben özür dilerim. Bütün kamuoyundan özür dilerim. Beni köprünün karşı tarafındaymış gibi görmeyin. Lütfen çuvaldızı kendinize batırın. 
 
Melih Gökçek: Nihat Beyciğim benden size tavsiye, bir daha bilmediğiniz bir konuda tweetterden mesaj atıp sıkıntıya düşmeyin. 
 
Nihat Doğan: Bu yanlışsa ben hatamı kabul  ediyorum, özür diliyorum. 
 
Melih Gökçek: Hatadan döndü olay bitti
 
Nihat Doğan: Sayın Başkan sabahtan beri kamu malları diye otobüsleri gösteriyor. Ölen bir sürü kardeşimiz var.
 
Melih Gökçek: Nihat bak hala provokasyon yapıyorsun. 
 
Nihat Doğan: Lütfen bir orta yolu bulun artık, kurban olayım.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑