EKONOMİ

“Cari açıkta beklenenden iyi performans gösterdik”

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan,"Beklenenden iyi performans göstermemizin sebebi yıl boyunca mal ve hizmet ihracatındaki artış başarımız oldu" dedi

13 Şubat 2013 Saat: 13:33
“Cari açıkta beklenenden iyi performans gösterdik”
“Cari açıkta beklenenden iyi performans gösterdik”
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, cari açık rakamlarını değerlendirirken, "Beklenenden iyi performans göstermemizin sebebi yıl boyunca mal ve hizmet ihracatındaki artış başarımız oldu. Hem mal, hem hizmet ihracatımız rekor kırdı." ifadelerini kullandı.
2011'de 77 milyar doları bulan cari açık, 28,2 milyar dolar gerileyerek 48,9 milyar dolara indi. Çağlayan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, cari açıkta beklenenden iyi performansın gösterilmesini, yıl boyunca mal ve hizmet ihracatındaki artışta bağladı. Çağlayan, "Mal ihracatımız 152,6 milyar dolar, hizmet ihracatımız 42,1 milyar dolar ile şimdiye kadarki en yüksek düzeylerine çıktı. Nisan başında göreceğiz, büyümemiz de ihracat artışı kaynaklı. Son 5 çeyrektir net ihracat katkısı ile büyüyen ekonomimizin performansında, pazar çeşitlendirme başta olmak üzere ihracatı artırma yönündeki gayretlerin büyük payı var" diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑