GÜNCEL

Çavuşoğlu: ABD'nin S-400 dayatması...

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya'dan S-400 alımına dair, 'Bir ülkenin çıkıp da illa oradan almayıp buradan alacaksın diyerek dayatma yapması müttefiklik ruhuna uymuyor' ifadesini kullandı.

5 Nisan 2019 Saat: 07:11
Çavuşoğlu: ABDnin S-400 dayatması...
Çavuşoğlu: ABD'nin S-400 dayatması...

Çavuşoğlu, NATO'nun kuruluşunun 70. yıl dönümü sebebiyle Washington'da yapılan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısına katıldı.

Çavuşoğlu, türk basınına açıklamalarda bulundu. NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı çerçevesinde ikili temaslar gerçekleştirdiğini ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yla yaptığı görüşmeden bahsetti. Çavuşoğlu, Pompeo ile yaptığı görüşme sonrası ABD Dışişleri Bakanlığının yaptığı açıklama ile ilgili de, "Bizler de çok şaşırdık, açıklamanın tonu ve Pompeo'nun ifade ettiği söylenen ifadeleri asla gerçeği yansıtmıyor" dedi.

"Dayatmalar müttefiklik ruhuna uymuyor"

ABD'nin Rusya'dan alınacak S-400 konusundaki tavırlarını hiç doğru bulmadıklarını belirten Bakan Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in, her ülkenin kendi savunma silahlarını alma hakkına sahip olduğu açıklamasının hatırlatılmasına dair, ABD yönetimini belirterek, "Bir ülkenin çıkıp da illa oradan almayıp buradan alacaksın diyerek dayatma yapması müttefiklik ruhuna uymuyor" ifadesinde bulundu.

Patriotlar ile ilgili de Çavuşoğlu, Patriotların fiyatı hakkında ve diğer tüm konularda ABD'yla anlaşabileceklerini söyledi. Fakat bu durumun ilerlemesi için Kongrenin onayının gerekeceğini de belirtti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑