GÜNCEL

Cebinde 2 lira vardı

Kamil Çav, madende hayatını kaybettiğinde cebinden sadece 2 lira çıktı... Ondan geriye mezarı başına mektup bırakan oğlu Etem ve kızı Sude kaldı. Üç aylık hamile eşi Kamile ise son çocuğuna Kamil adını vereceğini söyledi

21 Mayıs 2014 Saat: 11:35
Cebinde 2 lira vardı
Cebinde 2 lira vardı

Maden faciası herkesi yaktı, herkesi ağlattı. Niceleri, bu kederi anlatmaya çalıştı. Ancak hiçbir cümle, bir yetimin babasının mezarına bıraktığı mektup kadar etkili olamadı. TAKVİM, dün madende hayatını kaybeden babası Kamil Çal'ın arkasından mektup yazarak mezarı başına bırakan küçük İbrahim Etem ve ailesine ulaştı.Kara toprakta duran beyaz sayfaya acının ne olduğunu, hüznün nasıl yaşandığını anlatan 10 yaşındaki yetim İbrahim Etem Çal, kadar 3 aylık hamile annesi Kamile ve küçük kız kardeşi Sude'nin anlattıkları da Soma'da yaşanan insanlık dramının en iyi kanıtı oldu. 

İYİ Kİ ONUNLA EVLENMİŞİM 
Takvim'in ulaştığı acılı evde evlatlarıyla bir başına kalan Kamile Çal, eşini ve onun hikayesine anlattı. Kamile Çal, "12 yıl önce severek evlendik. Kamil çocukluk aşkımdı. Ailem, Kamil madenci diye evlendirmek istemedi. Ben de ona kaçtım. Bu nedenle ailelerimiz görüşmüyordu. Kısa süre önce barışmışlardı" diye evlilik hikayelerini anlatırken,"Çok sevdim Kamil'i. İyi ki sevmişim. İyi ki onunla evlenmişim. Doyamadım kocama" dediğinde ise gözyaşlarına hakim olamadı. Kamile Çal, eşinin madende hayatını kaybettiğinde cebinden çıkan 2 lira için ise şöyle konuştu: "Tek bir isteği vardı; bizi mutlu etmek. Çok iyi bir aile babasıydı. Çocukları için çok çalışıyordu. Biz üzülmeyelim diye madendeki zorlukları bize anlatmıyordu. Kamil'in cebinden 2 lira çıkmış. O para onun çay parasıydı. Bizsiz yemek bile yemezdi." 

EV KREDİSİNİ ÖDÜYORDU 
3 aylık hamile olan Kamile Çal, doğacak çocuğu erkek olursa adını Kamil koyacağını da söyledi. Eşinin madende çalışma nedenini ise şu sözlerle ifade etti: Kendi evimize çıktık. 30 bin lira kredi çektik. 10 bini ödemiştik. Kamil 20 bini ödemek için madende çalışıyordu." 

BABAM O MEKTUBU OKUDU 
Babasına yazdığı mektupla Türkiye'nin gündemine oturan İbrahim Ethem Çal ise "Babamın madene gitmesini istemiyordum. Böyle bir şey olacağı içime doğmuştu. Kesinlikle madenci olmayacağım, polis olmak istiyorum. Babamın ölüm haberini aldıktan sonra odama geçtim. İçimden gelenleri yazdım. Babamın yazdıklarımı okuduğunu biliyorum" diye konuştu. 

CENNETTEN HEDİYE 
Çal ailesinin küçük kızı Sude, babasının vefat ettiğinin henüz çok farkında değil. Acılı aile onunla neşe buluyor. 4 yaşındaki Sude sürekli olarak de annesinin karnını gösteriyor ve "Burada bebek var. Babam cennetten bize hediye yolladı" diyerek yaşanan acının masum tarafını gözler önüne seren en önemli kanıt oluyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑