DÜNYA

Çekilmenin ilk adımı

ABD, Suriye’den çekilmek için harekete geçti. Trump yönetimi ülkenin kuzeybatısına yönelik tüm yardımları kesme kararı aldı

20 Mayıs 2018 Saat: 01:55
Çekilmenin ilk adımı
Çekilmenin ilk adımı

Çekilmenin ilk adımı

ABD, Suriye’den çekilmek için harekete geçti. Trump yönetimi ülkenin kuzeybatısına yönelik tüm yardımları kesme kararı aldı

Amerika Birleşik Devletleri, Suriye’nin kuzeybatısına yönelik yapılan tüm yardımların kesme kararı aldı. ABD’nin Suriye’de bağını tamamen koparacağı ilk bölgenin muhaliflerin ağırlıklı bulunduğu kuzeybatı bölgesi olacağı değerlendiriliyor. Amerikan CBS televizyonun ABD yetkililerine dayandırdığı haberde, bu sürecin Beyaz Saray yönetiminin Suriye’den çekilmesinin ilk adımı olacağını iddia ediliyor.

DOMİNO ETKİSİ YAPABİLİR

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’ye yapılan tüm yardımların gözden geçirilmesi ve bu konuda tasarruf yapılması talimatıyla süreç başlamıştı. Haberde yetkililerin, “Suriye’nin kuzeybatısına harcanan paranın uzun dönemde bir etkisinin olmayacağı” kanısına varıldığı belirtildi. Avrupalı müttefiklerin de Trump yönetimin bu kararına ilişkin bilgilendirildiğini ancak söz konusu ülkelerin Washington’un bu adımının bir domino etkisi yaparak diğer ülkelerin de o bölgeden çekilmesine neden olacağından endişe duyduğu iddia edildi.

İNCELEME DEVAM EDİYOR

Trump, daha önce de Dışişleri Bakanlığı’nın SDG ismini kullanan YGP/PKK terör örgütünün kontrolündeki kuzeydoğu Suriye’ye yapmayı planladığı 200 milyon dolarlık yardımı durdurmuş ve bu yardımın tekrar incelenmesi talimatını vermişti. Söz konusu yardıma ilişkin inceleme devam ederken Savunma Bakanlığı ve ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon, terör örgütü SDG'ye askeri yardım yapmaya devam ediyor. Trump ayrıca geçen haftalarda da Suriye’de ağırlıklı olarak muhaliflerin bulunduğu bölgelerde görev yapan insani yardım kuruluşu Beyaz Baretlilere yapılacak yardımları kesme talimatı vermişti.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑