GÜNCEL

Çelik: AB, Türkiye'yi tam üyeliğe almış olsaydı..

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İngiliz parlamentosunun Brexit anlaşmasını üçüncü kez reddetmesine ilişkin 'Brexit sürecinin bu şekilde çıkmaza girmiş olması AB açısından da İngiltere açısından da büyük problem' dedi.

30 Mart 2019 Saat: 09:44
Çelik: AB, Türkiyeyi tam üyeliğe almış olsaydı..
Çelik: AB, Türkiye'yi tam üyeliğe almış olsaydı..

Theresa May üçüncü oylamada da Brexit anlaşması için ikna edemedi. "Brexitin bu şekilde sonuçsuz kalması AB açısından da İngiltere açısından da büyük problemdir" ifadesini kullanan Çelik sözlerine şöyle devam etti:

"İlk Brexit kararı sonrası, İngiliz halkının iradesine saygı duyduğumuzu ama bununla beraber İngiltere'nin AB'den ayrılmasının iyi olmayacağını düşündüğümüzü belirtmiştik. İngiltere, her zaman AB içerisinde denge durumunda kalan ve Türkiye'ye destekte bulunan bir pozisyondaydı. Türkiye ile ilgili konularda özellikle. AB de son zamanlarda giderek aşırı sağcılığı ve ırkçılığı savunmuş durumda. İslamofobiye, Türkiye'ye düşmanlık daha da yükselmiş durumda."

Çelik, son gelişmelerin Avrupa için tehlikeli olduğunu da belirtti: "Bunların hepsi Avrupa ve bölgenin geleceği için tehlikeli durumlar"

Çelik: Türkiye'yi tam üyeliğe almış olsaydı bu problemleri yaşamamış olacaktı

"AB geçmişte, krize çevirebilecek kapasitedeyken artık bunu beceremiyor.  AB ülkelerini bir arada tutma konusunda, yeni kapasite üretemediğini görüyoruz. Dolayısıyla AB'nin değerlerini sağlam tutabilme sıkıntısı var. Her zaman dile getirdiğimiz şudur, AB geçtiğimiz senelerde Türkiye'yi tam üyeliğe almış olsa idi bu problemlerin hiçbirini yaşamamış olacaktı. Ne göç meselesini, ne siyasi krizleri yaşamayacaktı."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑