BELEDİYE

Çelik’ten uyarı geldi

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik, ilçe genelinde reklam amacıyla el ilanı dağıtacak kişilerin belediyeden izin almaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu

9 Mayıs 2016 Saat: 15:01
Çelik’ten uyarı geldi
Çelik’ten uyarı geldi

Belediye sınırları ve mücavir alanları içerisinde yapılan her türlü ilan ve reklamların, 2464 sayılı kanuna istinaden reklam vergisine tabi olduğunu hatırlatan Zabıta Müdürü Selman Çelik, “İlan ve reklam yapmak amacıyla el ilanı, broşür, afiş, insört gibi ilan ve reklam materyallerini belediyemizden izinsiz olarak dağıtılması yasaktır. Zabıta ekipleri ilçe genelinde yaptığı denetimlerde yasak olmasına rağmen reklam amaçlı izinsiz el ilanı dağıtan 10 işletme hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanununa istinaden cezai işlem uyguladı” dedi.

Esnafların mağdur olmaması için ilan ve reklam materyallerinin dağıtımı öncesi belediyeye beyanda bulunarak vergilerini ödemeleri gerektiğini hatırlatan Müdür Çelik, “Kartepe’nin mevcut turizm potansiyeli çerçevesinde izinsiz ilan ve reklam materyallerinin dağıtımı konusundaki kontrollerimiz aralıksız sürecektir. Esnaflarımızdan bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑