DÜNYA

Cemal Kaşıkçı'nın avukatı İstanbul'a gelirken BAE'de gözaltına alındı.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğu'nda öldürülen Cemal Kaşıkçı'nın bir dönem avukatlığını yapan ABD vatandaşı Asim Ghafoor, 'kara para aklamak' suçlamasıyla Birleşik Arap Emirlikleri'nde gözaltına alındı.

17 Temmuz 2022 Saat: 10:45
Cemal Kaşıkçının avukatı İstanbula gelirken BAEde gözaltına alındı.
Cemal Kaşıkçı'nın avukatı İstanbul'a gelirken BAE'de gözaltına alındı.

Euronews Türkçe'nin haberine göre, İstanbul'da öldürülen Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın bir dönem avukatılığını yapan ABD vatandaşı Asim Ghafoor Birleşik Arap Emirlikleri'nde gözaltına alındı.

İstanbul'a hareketi öncesi Dubai'de havalimanında yakalanan Ghafoor'un 'kara para aklamakla' suçlandığı kaydedildi. Sivil toplum kuruluşu Arap Dünyası için Şimdi Demokrasi (DAWN) tarafından yapılan açıklamada, yönetim kurulu üyesi olan sivil haklar avukatı Asim Ghafoor'un Birleşik Arap Emirlikleri'nde gözaltına alındığı belirtildi.

ABD yönetiminden üst düzey bir yetkili de konudan haberdar olduklarını kaydetti. Aynı yetkili Başkan Joe Biden’ın konuyu BAE lideri ile planlanan ikili görüşmelerde gündeme getirip getirmeyeceğini söyleyemeyeceğini ifade etti.

AİLE DÜĞÜNÜNE GİTMEK İÇİN İSTANBUL’A GELİYORDU

ABD'li yetkili konunun Kaşıkçı cinayeti ile ilgili olduğuna dair bir işaret olmadığını kaydederek, konsolosluk erişimin önemli olduğunu kaydetti. DAWN'dan yapılan açıklamada sivil haklar avukatı Ghafoor'un aile düğününe katılmak üzere İstanbul'a gitmek için bulunduğu Dubai'de havalimanında yakalandığı kaydedildi.

Konsolosluk yetkililerinden alınan bilgilere yer verilen açıklamada, Ghafoor'un gıyabında yürütülen kara para aklama suçlamasıyla itham edildiği belirtildi. Avukat Ghafoor'un suçlamalara dair bilgisi olmadığı kaydedildi.

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ

Gazeteci Cemal Kaşıkçı, Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu'na 2 Ekim 2018'de girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Yapılan soruşturmada Kaşıkçı'nın öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Kaşıkçı cinayetine ilişkin 26 sanık hakkında dava açıldı. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi 7 Nisan tarihli duruşmada, Adalet Bakanlığı'nın da olumlu görüşüyle, davanın durmasına ve dosyanın Suudi Arabistan'a devredilmesine karar verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑