OTOMOBİL

Chevrolet efsanesi 7. kez sahnede

ABD'nin en büyük üreticilerinden Chevrolet, efsane modeli Corvette'i yeniledi.

5 Şubat 2013 Saat: 11:24
Chevrolet efsanesi 7. kez sahnede
Chevrolet efsanesi 7. kez sahnede
7'nci nesliyle daha fazla performans ve teknoloji barındıran araç, diğerlerinden yüzde 13 daha tasarruflu olacak.

Otomotiv dünyasında her ülke veya bölgenin kendine has dinamikleri ve alışkanlıkları var. Bu kapsamda Avrupa'da kompakt bir aracın başarı şansı ne kadar fazlaysa ABD'de de büyük otomobillerin başarısı benzer şekilde yüksek. Petrol ve vergilerin bize göre 'sudan ucuz' olması, koskoca bir kıtada küçük otomobillere 'süpermarket aracı' gibi bakılmasına neden oluyor. ABD'li üreticiler bu durumu o kadar abartmış durumdalar ki otomobil tarihinin en fazla bilinen modellerinden birinde bile bizzat kamyondan alınmış bir V10'u kullanmaktan çekinmiyorlar.

İleri atılacakmış gibi duruyor

ABD'nin en büyük üreticilerinden Chevrolet, efsane modellerinden Corvette'i yeniledi. Yılın 3'üncü çeyreğinde satışa sunulacak araç, C7 isimli yeni nesliyle hem teknolojik hem de mekanik yönden bir üst lige çıkıyor. Tasarım olarak bir önceki nesil olan C6'yı andıran araç, buna rağmen yeni olduğunu haykırıyor. Kaputun üzerindeki hava girişleri ve yeni çift katlı ön panjur, araca ihtiyacı olan prestiji fazlasıyla sağlıyor. İleri atılacakmış gibi görünen profil ve 4 büyük egzoz borusuyla renklendirilen arka bölüm de bu agresif tasarımı destekliyor.

5 farklı kadran seçeneği

Araçta kullanılan yeni ve küçük direksiyon simidinin çapı sadece 360 milimetre. 5 farklı gösterge moduyla birlikte de aracın kullanım keyfi isteğe bağlı olarak değiştirilebilecek. Tour, Eco and Weather (tur, ekonomi ve hava) modlarında yol bilgisayarı, ses ve navigasyon sistemleri kadrana yansıtılıyor. Sport (spor) modunda klasik kadran görünümü ve rahat takip edilebilen göstergeler ortaya çıkarken Track (pist) modunda markanın yarış aracı olan Corvette Racing C6.R'daki gibi hız göstergesi ve tur zamanı gibi ayrıntılar ön planı çıkıyor.

6.2 litrelik V8 450 beygir gücünde

Yeni Corvette Stingray'de kullanılan motor tamamen yeni. 6.2 litrelik küçük blok V8 motorun, 450 beygir güç ve 610 nm tork üretmesi bekleniyor. Bu tork değeri, bugüne kadar standart bir Corvette'te elde edilen en yüksek rakam. Yapılan açıklamalarda aracın 0-100 km/s ivmelenmesinin 4 saniye süreceğini ve ulaşabildiği maksimum süratin de saatte 300 kilometreden fazla olacağını yönünde bilgiler verildi. Araçta yeni Porsche 911'de olduğu gibi 7 ileri manuel şanzıman ve 6 ileri otomatik vites seçenekleri sunulacak.

Normal kullanımda 4 silindiri durduruyor

Corvette'in baş mühendisi Tadge Juechter, aracın daha fazla güç, daha fazla sürüş heyecanı ve daha iyi yakıt verimliliği sunduğunu söyledi. Yeni Corvette'in modern performans araçlarının geleceğini temsil edeceğini vurgulayan Juechter, "Aldığımız her önlem, daha iyi performans için. Yeni araç yüksek performans, en iyi yol tutuş, eh iyi fren performansı ve standart bir Corvette için gelmiş geçmiş en iyi yakıt ekonomisi anlamına gelecek" dedi. Araçta sunulacak Aktif Yakıt Yönetimi sistemiyle normal modda, 4 silindirle yol alınması sağlanıyor. Bu sayede yüzde 13'lük tasarruf sağlandığı açıklanıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑