SİYASET

CHP’den büyük şeker mitingi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), şeker fabrikalarının satışına karşı bugün ‘’Şeker Vatandır satılamaz'' çağrısı ile Çorum’da miting yapıyor

7 Nisan 2018 Saat: 12:05
CHP’den büyük şeker mitingi
CHP’den büyük şeker mitingi

CHP’den büyük şeker mitingi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), şeker fabrikalarının satışına karşı bugün ‘’Şeker Vatandır satılamaz'' çağrısı ile Çorum’da miting yapıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde Çorum'da bugün, şeker fabrikalarının satışının durdurulması için büyük bir miting düzenleniyor. Miting alanı sabahın erken saatlerinden itibaren dolmaya başladı. Türk bayrağını alan miting meydanına gelmeye başladı. ‘'Şeker Varandır satılamaz” sloganı ile gerçekleştirilen mitingde, CHP logosu ve parti bayrakları yok. Alanda sadece Türk bayrakları yer alıyor. Mitinge CHP'nin yanı sıra İYİ Parti ve Saadet Partililer de katılıyor. Diğer partilerden de katılım beklenen ve Saathane meydanındaki mitinge, çevre illerden vatandaşları da geldiği gözlendi.

“ONLAR KOLTUK BİZ VATAN İTTİFAKI KURUYORUZ”

CHP lideri Kılıçdaroğlu miting alanında toplanan kalabalığa sesleniyor… Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarından satır başları:

Sadece şekere değil, Türkiye’ye sahip çıkıyoruz. Bu miting bir parti mitingi değildir. Bir cumhuriyet, vatan, şeker, tarım, işçi mitingidir. Bu mitingin özü alın teri mitingidir.

Milliyetçilik sözle olmaz. Milliyetçilik fabrikalarla olur. Şeker fabrikalarını cumhuriyet döneminde yumurta, tavuk satarak kurduk. Şeker fabrikalarını Atatürk, İnönü, Menderes, İnönü, Erbakan, Demirel, Özal kurmuş. Bütün başbakanlar şeker fabrikası kurmuş. Bir tek şeker fabrikası kurmadan başbakanlık yapan bir kişi var. Onu da siz biliyoruz. ‘Şeker fabrikalarını satacağım’ diyor.

Sarayda şekeri kilo aldırıyor diye yasaklamışlar. Şeker yerine bal kullanıyorlarmış. Buğday unu da kullanmıyorlarmış onun yerine de badem unu kullanıyorlarmış Sen onu bunu bırak ‘Şeker fabrikalarının satışını durdurdum’ de vallahi gelip seni tebrik edeceğim.

Şeker pancarı demek niteliksiz işgücüne istihdam yaratmak demektir. Şeker fabrikaları stratejiktir. Van’ın Erciş İlçesi’ni düşünün. Koskoca ilçede bir tane fabrika var. Şeker fabrikasını kapatacağım demek, Erciş’i yok etmek demektir. Karadeniz’in fındığı, Rize’nin çayı, Zonguldak’ın kömürü nasıl stratejikse… Şeker de bu ülke için stratejiktir. Onlar koltuk biz vatan ittifakı kuruyoruz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑