SAĞLIK

CHP, hemşireleri unutmadı

CHP Kocaeli Çevre ve Sağlık Komisyonu, Kocaeli Sağlık Yüksekokulu Yönetimini ziyaret etti

12 Mayıs 2016 Saat: 14:20
CHP, hemşireleri unutmadı
CHP, hemşireleri unutmadı

Hemşireler Günü ve Haftalarını kutlayan CHP’liler,  mesleki sorunları ve çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinde bulundu. CHP Kocaeli Çevre ve Sağlık Komisyonu adına, Diş Hekimi Müzeyyen Topçu Tan bir mesaj yayınladı. Tan mesajında, “Dünya Hemşireler Günü, modern hemşireliğin kurucusu olarak kabul edilen Florence Nightingale’ in doğum günü olan 12 Mayıs’ta, tüm dünyada hemşireler günü ve bu günü içeren 12-18 Mayıs ise Hemşirelik Haftası olarak kutlanmaktadır.

Bu özel gün, hemşirelerin toplum sağlığına verdiği ve verebileceği önemli katkıları herkese anımsatmak için kutlanmakta, hemşirelik haftası boyunca ise hemşirelik mesleğinin toplum yararına gelişimi önündeki engellere, toplumun ve ilgililerin dikkati çekilmektedir.

Uluslararası hemşirelik konseyinin tanımında hemşire, her ortamda ister hasta ister sağlıklı olsun her yaştaki bireye, ailelere,gruplara ve topluluklara bakım verir.Bu bakımı diğer sağlık çalışanları ile işbirliği içerisinde yürütürken bizzat kendisi tarafından yürütülmesi gereken hizmetlerin icrasında özerktir.

Toplumun hak ettiği nitelikli ve güvenilir hemşirelik hizmetine ulaşabilmesinde, hizmetin sunumuna imkan verecek sağlık hizmeti sunum sisteminin yapısı kadar hemşirelik eğitimi, çalışmave istihdam koşulları kendi hizmetini kendi yönetmede özerklik ve çalışma ortamlarıda çok önemli belirleyicidir.

CHP Çevre ve Sağlık Komisyonu olarak, hemşirelik mesleğinin en önemli sorunlarından olan, döner sermayenin emekliliğe yansıtılması, yıpranma payı, branşlaşma ve emekli sağlık personellerinin ücretlerinin iyileştirilmesinin gerekli olduğunu, ek göstergenin 3 bin 600’e yükseltilmesini istiyoruz.

Her iki sağlık çalışanından birinin şiddete maruz kaldığı ülkemizde, sağlıkta şiddetin diğer ülkelerde olduğu gibi iş kazası olarak kabul edilmesi, yardımcı hemşirelerin görev tanımlarının netleştirilmesi, kamuda ve özelde hemşireliğin sadece lisans eğitimine dayandırılarak yapılması konusunda düzenlemelerin yapılması konusunda yetkilileri uyarıyoruz.

Son olarak malzemesi insan olan hemşirelik mesleğinin sorunlarının çözümlenerek “hak ettiği modern ve çağdaş bir seviyeye getirilmeli” diyerek tüm hemşirelerin ve hemşirelik eğitimi gören öğrencilerin “Dünya Hemşireler Günü”nü ve haftasını kutluyoruz” görüşlerine yer verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑