SİYASET

CHP için samimiyet testi!

Her fırsatta ‘Biz halkın değerleriyle barışığız’, ‘1930’ların CHP’si değiliz’ diyen CHP yönetimine samimiyet testi. ‘Ezan Türkçe okunsun’ diyen Öztürk Yılmaz’ı partiden ihraç edin! Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin “Her gün Cuma namazına giderim”

8 Kasım 2018 Saat: 10:40
CHP için samimiyet testi!
CHP için samimiyet testi!

AK Parti Milletvekili Bülent Turan, CHP’li Yılmaz’ın ‘ezan Türkçe okunmalı’ açıklamasına tepki gösterdi. Turan, “CHP artık bu milletin dininden, ananesinden elini çeksin. Tek parti döneminden sonra tek başına iktidar yüzü görmemiş bir CHP var karşımızda. Bu bir bakıma milletten kopmuş olmanın göstergesidir. Toplumun değerlerine sırt dönen, milletin gerçekleriyle alay eden CHP bu kafayla iktidarın ancak rüyasını görür. Bu konu CHP’nin bilinçaltında halen tazeliğini koruyor olmalı ki, durup durup yeniden hortluyor. Ezan hususunda Öztürk Yılmaz ve onun gibi düşünen CHP’liler en kısa zamanda bir psikiyatri uzmanına görünmeli” eleştirisinde bulundu.

Türkçe ezanın dinde yeri yok

Ezanın Türkçe okunmasının tarihte kalmış bir olay olduğunu ifade eden Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Başkanı Prof. Mehmet Özşenel de, “Türkçe ezan uygulaması dini açıdan doğru olmayan bir uygulamadır. Dünyanın her yerinde ezan Arapça okunur. Öncelikle Müslümanlar ve tüm insanlık aynı mesajı alır. Dini açıdan bir temeli olmayan Türkçe ezan tartışması tamamen siyasi bir açıklamadır” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑