SİYASET

CHP Yenimahalle'de deprem

CHP Yenimahalle Düştü, Yeni İstifalar Kapıda

28 Mayıs 2013 Saat: 01:53
CHP Yenimahalle'de deprem
CHP Yenimahalle'de deprem
Geçtiğimiz günlerde 17 İl Başkan Yardımcısı’nın Ankara İl Başkan’ı Zeki Alçın’ı protesto ederek görevlerinden istifa etmesiyle gündeme gelen CHP Ankara’da sular durulmuyor.

Bugün CHP Yenimahalle İlçe Örgütü’nün 14 İlçe Başkan Yardımcısı, İlçe Başkanı Ali Bucan ve İl Başkanı Zeki Alçın’a tepki göstererek istifa etti.
Bir süre önce İlçe Yönetiminde icra ettikleri görevlerinden istifa eden CHP’liler, yaptıkları uyarıların hiçe sayılarak CHP kültürüne ve geleneklerine aykırı davranışlara devam eden İlçe Başkanı’yla daha fazla çalışamayacaklarını ifade ederek istifa etti.

İl Başkanı Zeki Alçın Hedefte

CHP Kulislerine yansıyan haberlere göre, Yenimahalle İlçe Başkanı ve Ankara İl Başkanı ısrarlı bir şekilde “hemşericilik” yaparak ve “tek adam” yönetimini dayatarak, partiyi çalışamaz hale getirdiler.
Zeki Alçın’ın 1 Mayıs’ta ve 19 Mayıs’ta partililerin görüşlerini almadan farklı alanlarda kutlamalar düzenletmesinin, parti içinde büyük tepkiyle karşılandığı konuşuluyor.

İlerleyen günlerde Ankara İl Başkanı’na karşı yeni bir istifa dalgasının başlayabileceği de iddialar arasında.
Melih Gökçek de İşin İçinde Yenimahalle ve Ankara İl Örgütü’nde yaşanan istifaların bir sebebinin de AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in olduğu iddiaları da Ankara’yı sarstı.

Görüşlerine başvurduğumuz bir partili, Melih Gökçek’in Adnan Dinçer vasıtasıyla CHP Ankara İl Örgütü’nde etkili olduğunu, yaşanan istifaların temel sebeplerinden birinin Zeki Alçın’ın, Adnan Dinçer’le olan ilişkisi olduğunu söyledi.

Yeni İstifalar Kapıda

CHP Ankara İl Örgütü’nün sürekli olarak “sorunlarla” gündeme gelmesinden büyük rahatsızlık duyan CHP’liler, Ankara İl Başkanı’nın “istifa” etmesi halinde parti örgütünün AKP’yi hedef alarak seçimlere çok daha başarılı bir şekilde hazırlanabileceğini dile getiriyorlar.
Önümüzdeki günlerde Ankara İl’de yaşanacak yeni istifalara dikkat çeken partiler, CHP’nin geleneklerine ve ideolojisine uygun bir muhalefet yapabilmesinin ilk koşulunun Ankara İl Örgütü’nün “gerçek partililer” tarafından ve Melih Gökçek etkisinden uzak olarak yönetilmesinin gerektiğini ortaya koyuyorlar.


İşte istifa eden 14 ilçe yönetcisi:


İrfan Güler

Filiz Şener

Veli Orhan

Metin Sarıtaş

Arslan Karataş

Funda Gezmiş

Perihan Altıok

Sinan Daştan

Sinan Kaya

Mustafa Temizsoy

Kevser Değirmen

Ayşe Yıldırım

Gamze Öksüz

Haan Ateşoğlu

Yenimahalle'nin bundan önceki İlçe Başkanı Şerafettin Terzi ve yönetimi de İl Başkanı Alçın'la ters düşerek görevden alınmış daha sonra ilçe olağanüstü kongreye gitmişti. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑