SİYASET

CHP'den Bakan Şahin hakkında gensoru

CHP, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında toplantı ve gösteri özgürlüğü ile seyahat özgürlüğünü engellediği iddiasıyla gensoru önergesi verdi.

16 Kasım 2012 Saat: 13:48
CHP'den Bakan Şahin hakkında gensoru
CHP'den Bakan Şahin hakkında gensoru
 CHP, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın halk tarafından gerçekleştirilen kutlanmalarında halka şiddet uygulayan kamu görevlilerini yönlendirdiği ve himaye ettiği, cumhuriyetin temel ilkelerini benimseyen yurttaşlar üzerinde kamu gücünü kullanarak baskı oluşturacak girişimlerde bulunarak görevini kötüye kullandığı' gerekçesiyle gensoru önergesi verdi.  
  CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, imzasıyla İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında gensoru önergesi verildi. Gensoru önergesinin gerekçesinde, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın halk tarafından gerçekleştirilen kutlanmalarında toplantı ve gösteri özgürlüğü ile seyahat özgürlüğü gibi en temel özgürlüklerin kullanılmasını engellemeye çalıştığı, halka şiddet uygulayan kamu görevlilerini yönlendirdiği ve himaye ettiği, Cumhuriyetin temel ilkelerini benimseyen yurttaşlar üzerinde kamu gücünü kullanarak baskı oluşturacak girişimlerde bulunarak görevini kötüye kullandığı" belirtildi.  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑